'Bohemian Rhapsody'

Queen i Disney, protagonistes de les estrenes de cinema d'Ocine Tarragona

Les estrenes d'aquesta setmana al cinema Ocine Les Gavarres arriben el dimecres 31 d'octubre. Bohemian Rhapsody i El Cascanueces y los Cuatro Reinos, són les protagonistes

Estem vivint una tardor de luxe pel cinema espanyol a les cartelleres cinematogràfiques. Ara mateix teniu a les sales d'Ocine Les Gavarres magnifiques històries com 'Animales sin collar', '¿Quién te cantará?', 'La sombra de la ley' o 'El fotógrafo de Mauthausen' que eleven el nivell del cinema que es pot veure a les sales - de moment d'Estats Units, no está arribant gran cosa) i que demostren la bona salut de la indústria estatal.

  

Es diu sovint que el cinema està en crisi, però veure l'alta qualitat de determinats productes i la potència econòmica pel sector que suposen grups inversors en cinema com són A3Media, Mediaset o, ben aviat, les plataformes VOD amb Netflix al capdavant fa presagiar un futur esperançador o com a mínim no tan pessimista com de vegades sembla.

  

Les sales d'Ocine a Tarragona arrenquen el mes de novembre afegint a partir d'aquest dimecres, 31 d'octubre, aquestes estrenes: 

  

'Bohemian Rhapsody'

  

Queen és una de les bandes més importants de la història de la música i fins ara havia tingut molt poca presència al cinema. Ara arriba aquest biopic dirigit per Bryan Singer ('X-Men', 'Valkiria', 'Superman Returns') centrat en la figura de Freddie Mercury i en l'ascens meteòric de la banda a través de les seves cançons més icòniques i el so que va revolucionar el rock.

El rodatge i producció de la pel·lícula ha tingut problemes tals com el canvi de director a mig rodatge, el canvi de protagonista (Sacha Baron Cohen era el Mercury inicial) i diverses polèmiques per la presència i el tractament de la SIDA que es fa a la pel·lícula.

  

L'estrambòtica personalitat de Mercury, els alts i baixos de la banda i l'evolució de la malaltia que va posar fi a la seva vida són alguns dels aspectes que tracta aquest colorista, èpic i necessari homenatge cinematogràfic a la banda.

'El ángel'

'El ángel'
'El ángel' | Cedida

 

Un altre biopic, en aquest cas de l'assassí en sèrie més famós d'Argentina, Carlos Robledo Puch, que, amb només 20 anys, va matar 11 persones en només dos anys. Encara és a la presó, convertint-se amb el pres més antic del país.

  

Interpreten Chino Darín, Daniel Fanego i Cecilia Roth en els papers protagonistes, produeixen els germans Almodóvar i s'ha convertit en una de les sensacions cinematogràfiques a Argentina. Malgrat la cruesa del que explica, el to de comèdia negra i de thriller d'acció fan d'aquesta pel·lícula una proposta a descobrir.

'El Árbol de la Sangre'

'El árbol de la sangre'
'El árbol de la sangre' | Cedida

  

Torna Julio Médem i això sempre és motiu d'interès. Ho fa amb un drama familiar i sentimental articulat entorn Arc (Álvaro Cervanes) i Rebeca (Úrsula Corberó), una jove parella que es tanca uns dies a una casa antiga al mig del camp per reconstruir les seves històries familiars i dibuixar els seus arbres genealògics. Els secrets, traïcions i problemes del passat posaran també en perill la seva història d'amor. Najwa Nimri, Ángela Molina, Daniel Grao, Lusia Gavasa, Josep Maria Pou, Emilio Gutiérrez Caba... la llista d'actors i actrius és inacabable.

  

'El Cascanueces y los cuatro reinos'

'El Cascanueces y los cuatro reinos'
'El Cascanueces y los cuatro reinos' | Cedida

 

  

Superproducció de Disney que mescla el conte 'El Cascanueces y el rey de los ratones' i el ballet 'El Cascanueces' al més pur estil 'La Bella y la Bestia'. La protagonista de la història busca una clau per obrir una caixa màgica. La troba i desapareix, traslladant-se a un món paral·lel i plagat de personatges estranys: un soldat, un grup de ratolins i els amos dels quatre Regnats. Fantasia, colors, màgia una mica de misteri en una història per a tota la família.

  

'Hunter Killer'

  

Xina i Amèrica del Nord es tornen a aliar en thriller d'acció amb Gary Oldman i Gerard Butler al capdavant. Un submarí americà ha de rescatar el president de Rússia, presoner després d'un cop militar i així evitar la Tercera Guerra Mundial.

'Infiltrado en el Kkklan'

'Infiltrados en el Kkklan'
'Infiltrados en el Kkklan' | Cedida

 

Spike Lee dirigeix aquest drama protagonitzat per Alec Baldwin, Topher Grace i Adam Driver. Explica la història real de Ron Stallworth, el primer detectiu afroamericà del departament de policia de Colorado Springs que s'inflitra al Ku Klux Klan per explicar a la ciutat la naturalesa d'aquella associació i les seves premises racistes i violentes. Ho fa des d'una perspectiva propera a l'humor negre amb tocs de drama i amb un fort component de denúncia racial i social, com sol ser habitual en el cinema d'aquest director

'Una receta familiar'

'Una receta familiar'
'Una receta familiar' | Cedida

 

  

Drama que arriba de Singapur i que dirigeix Eric Khoo on un jove xef de ramen, deixa la seva ciutat natal a Japó per emprendre un viatge culinari cap a Singapur i trobar la veritat sobre el seu passat i la seva família. Durant el viatge anirà descobrint tots els secrets familiars enmig de receptes molt suculentes i molt més

Encara en cartell...

'La sombra de la Ley'

'La sombra de la ley'
'La sombra de la ley' | Cedida

  

Thriller d'època de notable alt ambientat a la Barcelona de l'any 1921 en plena efervescència de l'anarquisme. La societat prospera però la conflictivitat i les reivindicacions laborals van tensant la situació fins que un robatori d'armes en un tren provoca l'arribada d'un misteriós policial que ha d'esbrinar on són les armes i qui les ha robat. Un grup de policies amb foscos interessos, un cabaret i un grup d'activistes socials completaran els eixos d'una trama que mescla el thriller, el drama i la història a parts desiguals.

En termes generals estem davant d'una bona pel·lícula, sòlida, ben edificada i que es pren molt seriosament a ella mateixa. Michelle Jenner i Luís Tosar són molt bons i aquí ho demostren un cop més i els intèrprets secundaris estan també a l'altura. La trama no té pressa, va avançant amb lentitud a estones perquè vol explicar-se bé i l'ambientació és també molt correcta. Es nota que hi ha recursos econòmics i que s'han invertit bé. Li sobren, això sí, ja sembla un clàssic, un quants minuts de metratge.

Recordeu que continua el cicle de cinema en català CINC amb la projecció d'Hotel Transilvania 3 el dissabte dia 3 de novembre a les 16:15 i també que coincidint amb el 30è aniversari de BeetleJuice, el clàssic fantàstic de Tim Burton, es projectarà un passi diari d'aquesta mítica pel·lícula entre el 31 d'octubre i el 8 de novembre, cada dia a les 22:40h. Trobareu més informació de les pel·lícules i podreu comprar les vostres entrades sense cues a la web d'Ocine.


Comentaris