'Mi vecino Totoro'

CINEMA | El clàssic imperdible de l'animació que torna als cinemes trenta anys després

Mi vecino Totoro és una de les petites joies de l'estudi Ghibli, responsable d'altres pel·lícules com 'Ponyo en el acantilado' o 'La princesa Mononoke'

Any 2019 en marxa i cartellera cinematogràfica amb la mirada posada al calendari d’entregues de premis que des d’ara fins al març protagonitzarà l’actualitat del setè art.

  

'Mary Poppins', 'Spiderman, 'Bumblebee', 'Ralph', 'Superlópez' i 'Aquaman' esgoten els darrers dies de les vacances nadalenques com a protagonistes absoluts de la cartellera més familiar i amb un atractiu afegit aquests dies:les matinals de cinema a Ocine Les Gavarres, cada dia a les 12.00 del migdia i que podreu gaudir fins al dia 5.  Aquesta mateixa setmana, però, i coincidint amb la tornada a la rutina, la cartellera es va posant seriosa (que no necessàriament vol dir dramàtica) per encarar l’època més interessant per descobrir pel·lícules més enllà dels blockbusters i les crispetes . Aquest divendres dia 4 de gener, podrem veure a les sales Ocine de Tarragona:

'Como la vida misma'

  

Drama romàntic amb certa ambició de perdurar més enllà del visualitzat inicial. Dirigeix Dan Fogelman, qui després d’escriure dues històries d’animació com ‘Bolt’ o ‘Enredados’, va signar el guió de la divertida comèdia ‘Crazy, Stupid Love’ i va dirigir la comèdia musical ‘Nunca es tarde (Danny Collins)’. El que ara presenta és una mena de faula intergeneracional i amb un llarg recorregut per diverses dècades i continents, centrada en una parella (Oscar Isaac i Olivia Wilde) que viu una gran història d’amor amb múltiples ramificacions interconnectades amb la seva història. Entre els intèrprets secundaris destaquen Antonio Banderas, Annette Bening , Laia Costa i Àlex Monner. Tot plegat, força estimulant.

  

'Juliet desnuda'

'Juliet desnuda'
'Juliet desnuda' | Cedida

  

El temps passa per tothom i aquesta pel·lícula, amb un Ethan Hawke pròxim a la cinquantena n’és una prova evident. En aquesta comèdia romàntica, ben escrita i enfocada al públic de mitjana edat, es posa a la pell de Tucker Crowe, una estrella del rock que reapareix 20 anys després i ho fa a la vida d’Annie, la parella de Duncan. Després de quinze anys de relació i a punt de complir 40 anys ella comença a inquietar-se pel pas del temps i el que ha quedat enrere mentre que ell segueix obsessionat amb Tucker Crowe, esdevenint un dels seus seguidors més entusiastes. Les vides del trio protagonista es creuran amb un resultat inesperat.

  

'Mi vecino Totoro (30 aniversario)'

'Mi vecino Totoro'
'Mi vecino Totoro' | Cedida

 

Amb motiu del trentè aniversari de la seva estrena en cinemes, torna a les sales d’Ocine la pel·lícula de Hayao Myazaki,director del mític Estudi Ghibli, un dels millors estudis d’animació del món. D’una sensibilitat màgica i transmissora de valors essencials com la familia, l’amistat, l’amor per la naturalesa o la descoberta del món, Mi vecino Totoro explica la història de dues nenes que s’han traslladat al camp a viure amb el seu pare mentre la seva mare es recupera d’una greu malaltia. Al bosc, descobreixen l'existència d’éssers extraordinaris, els esperits del bosc, que només poden ser vistos per persones de cor pur.

  

  

'Silvio (y los otros)'

'Silvio y los otros'
'Silvio y los otros' | Cedida

 

  

Un dels directors més interessants i reputats d’Itàlia, Paolo Sorrentino, presenta nou treball després de les enigmàtiques i hipnòtiques ‘La gran belleza’ i ‘La juventud’. Torna a comptar amb Toni Servillo que es posa aquí a la pell de Silvio Berlusconi en el moment més complicat de la seva carrera política. Acaba de deixar el govern enmig d’acusacions de corrupció i connexions amb la màfia. L’home més poderós d’Itàlia al qual tothom vol apropar-se amb intencions diverses i, molts cops fosques. Les festes, les extravagàncies i els excessos que poblen aquesta paròdia que juga amb la realitat i la ficció són una bona manera de captar l’atenció del rei del castell italià que ha estat Silvio Berlusconi.

  

Com sempre, teniu totes els horaris, informació de les pel·lícules i possibilitat de compra d’entrades en línia a la web d’Ocine.


Comentaris