'X-Men: Fénix Oscura' i 'El sótano de Ma' novetats d'aquest divendres al cinema tarragoní

Dilluns i dimarts vinent arriba una nova entrega de 'Los grandes del arte en el cine' amb un espectacular documental sobre Gustave Klimt i Egon Shiele

En plena Festa del Cinema que encara avui podeu aprofitar per veure les pel·lícules a 2,90 € per entrada, repassem tot seguit les estrenes que a partir d'aquest divendres 7 de juny comencen a escalfar la temporada estiuenca. Drama, comèdia, univers Marvel i terror, a més d'una nova entrega dels documentals de 'Los grandes del arte en el cine' són alguns dels gèneres que podreu gaudir aquests pròxims dies a les sales de cinema d'Ocine i que, si bé la festa del cinema com a tal i amb preus reduïts acaba avui, pels amants del setè art, la festa d'estrenes, novetats i pel·lícules d'aquelles que s'han de veure sí o sí en pantalla gran, la festa cinematogràfica s'allarga indefinidament, divendres rere divendres.

 

Aquests pròxims dies podreu veure també en sessió Nado l'espectacular, colorista i molt recomanable 'Aladdin', el dimarts dia 11 a partir de les 17:45 de la tarda i el mateix dimarts, a les 20:15 arriba una nova sessió de l'Òpera&Ballet amb 'Romeu i Julieta' des del Royal Opera House de Londres i dirigida per Kenneth MacMillan. Més de tres hores de dansa, talent i emoció.

 

Consulteu la web d'OCINE per conèixer els horaris, les sessions i comprar les entrades en línia, sense fer cues i còmodament des del vostre ordinador o telèfon mòbil. Comencem:

 

Estrenes de la setmana a Tarragona

1 'Antes de la quema'

El director d'aquesta pel·lícula, Fernando Colomo ('Alegre ma non troppo', 'Los años bárbaros', 'La tribu?) l'ha definit com una 'narcochirigota'. Protagonitzada per Salva Reina i Maggie Civantos ('Vis a Vis') la història mescla comèdia, drama, punts de thriller i gènere policial explicant-nos la història d'un home aturat que intenta mantenir la seva família com pot. La proposta de robar un dipòsit de droga abans de ser destruït semblarà la solució als seus problemes. Però res sortirà segons el previst. Premi del públic i a la millor actriu per Civantos, en el darrer festival de Málaga.

2 'El sótano de Ma'

Octavia Spencer ('Criadas y señoras', 'Figuras Ocultas' o 'La forma del agua') explora nous territoris de la mà de Tate Taylor ('La chica del tren') amb un thriller en el qual és l'absoluta protagonista però amb un rol tètric i misteriós. Es tracta del d'una psicòpata a la qual li agrada rodejar-se de joves adolescents i que organitza festes fent-se'n còmplice per després fer-los entrar en un joc de patiment i ensurts propis del thriller i del gènere de terror. Produeix Blumhouse, la productora de moda, responsable d'èxits recents com 'Paranormal activity', 'Feliz día de tu muerte' o 'Déjame salir'. No mireu el tràiler abans d'anar el cinema perquè és massa explícit i dóna gairebé massa pistes.

3 'Mejor que nunca'

Els majors de 65 anys són uns espectadors fidels i que encara tenen el cinema com un dels seus espais d'oci preferits. La indústria ho sap i de fa uns anys cap aquí produeix força sovint pel·lícules especialment pensades per a aquesta franja de públic i que a la vegada ha donat una segona oportunitat a actors i actrius que van triomfar en dècades passades i que ara estaven ja retirats o gairebé. El darrer d'aquests exemples és aquesta comèdia encapçalada per Diane Keaton (73 anys) qui, des d'una residència d'avis, remunta un grup de cheerleaders.

4 'X-Men: Fénix Oscura'

La maquinària Marvel no pot parar i no ho farà en els pròxims anys. Ara arriba el torn d'explicar l'origen d'un dels personatges més icònics dels X-Men, Jean Grey i el seu alter ego Fènix Fosca. Simon Kinberg, expert en el tema (ha dirigit diverses pel·lícules de Marvel abans) es posa al comandament d'aquesta superproducció ideal per als fans de la saga. Destaca el planter d'actors i actrius que hi surten (Jennifer Lawrence, Jessica Chastain, James McAvoy, Michael Fassbender i Sophie Turner). Qui es pot resistir a incloure una superproducció Marvel al currículum, avui dia?

5 'Mr. Link. El origen perdido'

Pel·lícula d'animació absolutament recomanable per a grans i petits pel fet que, en forma de comèdia d'aventures, explica la història d'un aventurer a mig camí entre Indiana Jones i Sherlock Holmes que busca per tot el món monstres i mites. Ningú l'acaba de creure gaire fins que troba un ésser entranyable, senzill i intel·ligent, Mr. Link, que ningú mai ha identificat com a espècie i que podria resoldre un dels enigmes de l'evolució humana. Tot en clau divertida, simpàtica i amb una estètica pròpia dels estudis Laika, responsables de joies com 'Los mundos de Coraline' o 'Kubo y las dos cuerdas mágicas'. De tant en tant, descobrir històries i formes d'explicar-les més enllà de l'imperi Disney és més que recomanable.
 

7 'Klimt & Schiele. Eros y psique'

En el marc del cicle 'Los grandes del arte en el cine', els pròxims dilluns i dimarts dia 10 i 11 de juny tindreu l'oportunitat de veure a Ocine Les Gavarres un d'aquells documentals sobre art que fascinen per la seva majestuositat i perfecció tècnica i narrativa. En aquesta ocasió, el cicle s'endinsa en la història dels pintors expressionista austríac, Gustav Kimt, professor, i Egon Shiele, alumne. Ambdós artistes van revolucionar una Viena immersa en la Primera Guerra Mundial, tant per la revolució pictòrica que van suposar les seves obres com pels temes que s'atrevien a plasmar, l'amor, la sexualitat o les imatges explícites relacionades amb el desig, els impulsos i la sensualitat. Europa evolucionava humanament i artísticament mentre que els conflictes bèl·lics n'augmentaven la desesperança i la sumien en la depressió. Un contrast que relata el documental dirigit per Michelle Mally.