'Joker', el terrible i amenaçant rei de la potent cartellera d'octubre a Ocine

Prepareu l'agenda i aneu anotant totes les pel·lícules que no us podreu perdre aquest mes d'octubre perquè caldrà planificació i ordre. Woody Allen, Ang Lee, Casey Affleck o Costa-Gavras són només alguns dels directors que presenten pel·lícula aquest mes que acabem d'estrenar i les expectatives són tan altes que tot apunta que octubre pot ser el millor mes de 2019 amb diferència.

Destacar que el pròxim dimarts dia 8 d'octubre hi ha programada sessió nadó amb 'Dora y la ciudad perdida' i que el mateix dimarts arriba el segon espectacle del cicle Òpera&Ballet amb Don Giovanni de Mozart a la Royal Opera House de Londres. 

De moment, avui repassem les pel·lícules que veurem aquest divendres a la cartellera d'Ocine, on tot quedarà una mica difuminat amb la gran estrena de la tardor, el 'Joker' de Todd Phillips

Estrenes de la setmana

1 'Joker'

Era fàcil que s'estavellés, però sembla que finalment no només no ho ha fet sinó que molts ja comparen el Joker protagonitzat per Joaquin Phoenix (una de les trajectòries més interessants del planter d'actors del moment) amb el del difunt Heath Ledger a 'The Dark Knight'. El cert és que Warner ha donat més llibertat creativa al tàndem Phillips/Phoenix del que acostuma a fer i més tractant-se de l'univers DC i el resultat ha sorprès gratament tothom fins al punt que el Lleó d'Or guanyat per la pel·lícula la porta directament a que entri als Oscar per la porta gran.

A banda de l'omnipresent Phoenix, en el paper protagonista d'un pallasso que malviu entre burles i penúries i que, marginat per la societat, acaba desenvolupant un àlter ego diabòlic i caòtic, hi veurem també Robert de Niro en el paper d'un showman decisiu en la vida del Joker i si tot plegat acaba funcionant, com sembla que passarà, ningú descarta una seqüela. Els personatges de còmic evolucionen cap a camins fins fa uns anys, impensables.

2 'El crack cero'

Thriller de digestió lenta sobre la investigació d'un assassinat. Dirigida per José Luís Garci i amb un repartiment actoral de primera encapçalat per Carlos Santos, Miguel Ángel Muñoz, Macarena Gómez, Paula Echeverría o Cayetana Guillén Cuervo i molts noms més de l'escena espanyola. En blanc i negre i com a prequela de la pel·lícula del mateix Garci 'El crack' interpretada per Alfredo Landa, la història es manté fidel a l'estètica, el ritme i el to del primer director que va guanyar un Oscar l'any 1982.

Amb la incògnita de si serà la seva darrera pel·lícula, funciona bé com a homenatge en vida a un dels directors importants de la història del cinema espanyola.

3 'La directora de orquestra'

Drama biogràfic que ens arriba dels Països Baixos i que explica la història d'Antonia Brico, una jove que vol convertir-se en directora d'orquestra. Les convencions de l'època - anys 20 del segle passat - i el fet que sigui una dona fan que ningú la prengui seriosament. Ella està disposada a tot per aconseguir-ho i haurà de lluitar contra el masculí univers de la música clàssica però també contra la seva família que observa escandalitzada com la seva filla vol arribar on no li pertoca. Una pel·lícula força típica i sense sorpreses però ben construïda i amb la desconeguda Christianne de Brujin com a protagonista. 

 

4 'Amazing Grace'

Un documental musical dirigit per Sydney Pollack i Alan Elliott i editat a partir d'un concert d'Aretha Franklin enregistrat en una església l'any 1972 del qual en va sortir el disc en directe Amazin Grace. Aquella nit va ser totalment magnètica i l'energia que Franklin va aconseguir canalitzar acompanyada d'una orquestra en directe i un públic amb la sensibilitat a flor de pell és màgia de viure, veure i sentir. Cinema musical que arriba ara a causa de la manca d'experiència de Pollack llavors. Com que no va utilitzar claqueta al principi de cada presa, el so no es va poder sincronitzar mai amb la imatge, fins que la tècnica actual ho ha permès. Amazing Grace és el disc de gòspel més venut de la història.

"CINEMA: 'Mientras dure la guerra', la Guerra Civil segons Amenábar arriba a Ocine" "🍿🎞CINEMA: Brad Pitt és un astronauta perdut a l'espai a l'espectacular 'Ad Astra'"