Les estrenes de cinema d'aquesta setmana, acompanyades d'una marató de la sèrie 'Friends'

'Jumanji: siguiente nivel' és l'estrena destacada d'aquest divendres a Tarragona. Els millors capítols de la sèrie Friends es podran veure també a Ocine aquest cap de setmana

La cartellera de desembre té la virtut de combinar dos estils d'estrenes, totes dues molt desitjables per als amants del cinema: per una banda tenim aquelles pel·lícules típiques d'aquestes dates - no tant per temàtica, que les pel·lícules nadalenques 100% ja van a la baixa - sinó per públic potencial. Estrenes que es reserven per les festes nadalenques perquè són dies de trobades familiars i tardes i vespres ideals per anar al cinema.

 

En aquesta franja enguany hi trobaríem 'Frozen II', 'Los Ángeles de Charlie', 'Maléfica II', 'Midway', 'Puñales por la espalda' o 'Legado en los Huesos'. A més, també arribaran aquests dies vinents, la darrera entrega d'Star Wars 'El ascenso de Skywalker', 'Jumanji: Siguiente Nivel', 'Dios Mío ¿Pero qué te hemos hecho ahora', 'Cats', 'Espías sin disfraz', 'Mujercitas', 'La Gallina Turleca' o 'Bad Boys For Live'.

 

En una altra franja també hi trobem cinema d'autor o menys comercial que després de passar per diversos festivals arriba a les cartelleres o a l'inrevés que està triomfant als festivals i espera tancar la temporada de premis amb un bon paper als Globus d'Or, als Òscars, als Goya o als Gaudí. Aquí hi trobem 'Adiós', 'Mientras dure la guerra', 'Joker', 'La hija de un ladrón', 'La Odisea de los Giles', 'Le Mans 66' o les que arribaran pròximament, per exemple '1917', 'La verdad', 'A beautiful day in the neighbourhood' o 'El faro' . 

 

Marató de la sèrie Friends a Ocine Les Gavarres

 

Friends | Cedida
 

Ara que les sèries estan experimentant un boom a tots els nivells gràcies a les plataformes VOD és un bon moment per recordar i reivindicar les pioneres, aquelles que ja van arribar a la seva fi i que tothom recorda amb un somriure a la boca i amb certa nostàlgia.

 

Aquest record però es veu endolcit en el cas de Friends gràcies a la iniciativa a la qual s'ha sumat Ocine Les Gavarres aquest pròxim cap de setmana, 13, 14 i 15 de desembre: oferir una marató especial de Friends de tres dies de durada, per primer cop a la pantalla gran i en la qual es podrà gaudir de 12 dels millors capítols de la famosa sèrie que tants  seguidors té arreu del món.

 

El moment en què Monica aconsegueix companya d'habitació, el de l'apagada, el del naixement, el vídeo del vall de graduació, el casament de Ross... moments inoblidables d'una sèrie que celebra el seu 25è aniversari tan fresca i absurdament divertida.

 

De moment, aquest divendres 13 de desembre aquestes són les pel·lícules que s'afegeixen a la cartellera d'Ocine:

Estrenes de la setmana

1 'Jumanji: siguiente nivel'

Dos anys després de viure una aventura salvatge, el grup ha de tornar a Jumanji per salvar un dels personatges que hi ha quedat atrapat. Allà hi torna a haver els avatars preparats per iniciar la partida però les normes del joc han canviat i el perill és ara més gran... Ressucitar 'Jumanji' gairebé 25 anys després va ser un exercici de risc... que va sortir molt bé fins al punt que arriba una segona part d'aquest nou Jumanji que tornarà a batre's a la taquilla amb la nova entrega d'Star Wars, com ja va passar fa un parell d'anys. Llavors la broma va aconseguir gairebé 1.000 milions de dòl·lars gràcies a una pel·lícula entretinguda i ben feta. Sembla que ara pot passar el mateix, doncs el to, la trama i les ganes són les mateixes. Dwayne Johnson, Jack Black, Alex Wolff, Colin Hanks, Nick Jonas i Karen Gilan en són els protagonistes.

2 'Las buenas intenciones'

Agnès Jaoui protagonitza aquesta comèdia social centrada en les contradiccions d'una treballadora social aburgesada, que viu a París i que lluita pels drets de la immigració i de les persones desfavorides a la vegada que porta una vida acomodada, plena de bones intencions però contradictòria amb les mateixes desigualtats socials. Una pel·lícula molt francesa que s'aguanta sense destacar en res concret però tampoc sense pifiar-la en cap aspecte essencial.
 

3 'Navidad sangrienta'

Nova producció de Blumhouse (productora de 'Déjame salir', 'The Purge', 'Sinister', 'Múltiple'), es tracta d'un remake d'una pel·lícula de 1974 amb uns estudiants de secundària que han d'enfrontar-se a una estranya presencia durant les vacances nadalenques. Seria una mena d''Scream' però amb més mal rollo i amb una trama més típica de les pel·lícules universitàries. No mireu el tràiler i aneu directament a la sala si la voleu gaudir bé. 

 

5 'Western Stars'

Versió cinematográfica de l'últim álbum de Bruce Springsteen, mostrant la faceta més íntima del músic, acompanyat d'una banda de 30 músics a l'interior del centenari graner que forma part del seu ranxo a l'est de Los Angeles. Documental musical, en aquest cas, d'un dels artistes més reputats del planeta i que permet apropar-se al Boss des d'una perspectiva humana, artística i molt intensa. Imprescindible per als (molts) fans d'Springsteen., que en podran gaudir en un únic passi aquest dijous 12 de desembre a les 20:30 h