Me llamo Gennet

'Me llamo Gennet', documental solidari amb les persones sordcegues que podreu veure a Ocine

La recaptació del passi d'estrena es dedicarà integrament a la federació d'associacions de persones amb sordceguesa. La malaltia afecta unes 100.000 persones a tot l'Estat.

Aquest dijous 4 d'abril, Ocine Les Gavarres es suma a una acció solidària per donar a conèixer la sordceguesa i les necessitats que tenen les persones que la pateixen. A partir de les 20.30, es projectarà al multi cinemes de Les Gavarres el documental 'Me llamo Gennet'. 

Es tracta d'una pel·lícula dirigida per Miguel Ángel Tobías i que explica la història de Gennet Corcuera, la primera persona sordcega congènita que ha aconseguit un títol universitari a Europa.  La pel·lícula narra la vida de Gennet, des de la seva infantesa, abans de ser abandonada amb només dos anys a un centre d'acollida d'Addis Abeba, a Etiòpia, fins convertir-se en la primera persona sordcega en treure's una carrera a una universitat europea. Gennet no hi veu, no hi sent i tampoc té olfacte i va contraure la malaltia a causa d'una infecció en una Etiòpia assetjada per la pobresa i la fam.

Un notable a selectivitat i feina com a educadora especial

Hagués pogut morir essent una nena petita però el destí val salvar Gennet quan la espanyola Carmen Corcuera es va creuar a la seva vida i la va adoptar. Així és com va venir a Espanya on va començar a estudiar en una escola d'educació especial de la ONCE i per primer cop va conviure amb persones com ella. Va prosseguir els seus estudis fins a passar la Selectivitat amb un 7,2 de nota. Això la va portar a la Unversitat, on va estudiar Educació Especial i actualment treballa com a educadora especial a l'únic centre residencial especialitzat en sordceguesa que hi ha en tot l'Estat.

Es tracta d'una història de superació, inspiradora i profundament humana que va captivar el director, Miguel Ángel Tobías fins al punt que la idea inicial era fer un documental estrictament però que la potència de la història va fer que es transformés en una gran història de ficció basada en els fets reals de la vida de Gennet i protagonitzada per ella mateixa. A més de Bennet Corcuera, a la pel·lícula també hi intervenen Míriam Díaz-Aroca, Ángela Molina, Miki Molina i el mateix Miguel Ángel Tobías. 

 

La sordceguesa, una malaltia que afecta 100.000 persones a Espanya

Amb aquest documental i la seva projecció a sales de cinema com les d'Ocine es contribueix a donar visibilitat a una malaltia com la sordceguesa que afecta unes 100.000 persones només a Espanya. És també un bon exemple d'educació inclusiva, de solidaritat i superació. El 100% de la recaptació del passi d'aquest dijous al vespre, es destinarà a la Federació d'Associacions de Persones sordcegues d'Espanya (FASOCIDE).

Ja podeu comprar les vostres entrades a la pàgina web d'Ocine i contribuir a aquesta causa solidària, a més de gaudir d'una excel·lent pel·lícula.