Tom Cruise torna 22 anys després, amb nova missió impossible

Una de les pel·lícules més esperades d'aquest 2018 arriba aquest divendres a la cartellera. Es tracta de la sisena entrega de la saga Misión: Imposible, una de les sagues que millor han sobreviscut el pas dels anys i que en cap de les cinc entregues anterior ha suposat una decepció per l'espectador. Més aviat al contrari, l'expectació ha anat in crescendo i els resultats han estat sempre a l'altura del que s'esperava.  Repassem algunes curiositats de la saga que va bé tenir presents per afrontar aquesta nova aventura de l'agent Ethan Hunt i que, després de veure el que la crítica internacional ha dit d'ella, ja podem avançar que  tampoc decebrà als fans de la saga i als que els agradi l'acció i les aventures en general.

 

 

 

  • -La primera pel·lícula és de l'any 1996. Tom Cruise tenia 34 anys quan la va protagonitzar. Ara en té 56. Va ser la seva primera pel·lícula com a productor i ha continuat invertint en les altres cinc.

 

  • Brian de Palma va ser el primer director de la saga, John Woo va dirigir M:I 2, J.J. Abrams, la tercera, Brad Bird, la quarta i Christopher McQuarrie la cinquena. McQuarrie repeteix a la direcció d'aquesta sisena part. Cadascun dels directors hi ha sabut donar el seu segell propi però sense perdre la personalitat i el to d'una saga al servei del seu protagonista.

 

  • La primera pel•lícula va recaptar 457 M$, la segona, 546, la tercera 397, la quarta, 694,7 M$ i la cinquena, 682,7. En total, gairebé 2.800 M$ més el que ja porta guanyat la sisena part. Poques sagues tenen una trajectòria similar.

 

  • Ethan Hunt ha enfosquit el seu caràcter i la seva manera de fer, seguint la tendència que hi ha hagut en les pel·lícules d'acció al llarg dels anys (dels coloristes i espectaculars anys 90 als herois més tèrbols i enfosquits pel pes de l'existència i de les circumstàncies de la primera dècada d'aquest segle fins al ressorgiment de la normalitat i del model d'heroi quotidià que es porta ara. Mai, en tot aquest procés, ha perdut personalitat ni els trets identificatius del personatge. 

 

'Misión Imposible 6' | Cedida

 

 

  • Tom Cruise segueix volent fer les escenes d'acció sense doble. Això li ha provocat més d'un maldecap i lesió física però pels directors és millor perquè poden rodar amb més llibertat i sense preocupar-se que es vegin els dobladors. A M: I 6, es va arribar a trencar un turmell en la seqüència on salta d'un edifici a l'altre.

 

  • Els dolents de la saga mai poden destacar més que el protagonista, norma de la casa. És per això que no n'hi ha cap de memorable exceptuant potser el que va fer Phillip Seymour Hoffman a la tercera part. A la sisena entrega, el rol del dolent tampoc és significatiu i el mal té diverses cares, en forma de conspiracions internacionals, interessos ocults...

 

  • Cruise és el talismà de la saga i tot, en aquestes pel·lícules, gira al seu voltant, amb poders per modificar el guió o les seqüències si ho creu convenient i amb poder també de decisió sobre gairebé tots els aspectes de la pel·lícula. Atenent als resultats obtinguts fins ara, ningú ho qüestiona.

 

  • Ja s'està dient que hi haurà una setena entrega de la saga l'any 2021.

 

  

A més de la nova aventura de Tom Cruise, també podrem veure als cinemes aquesta setmana:

 

 

  

'Vacaciones con mamá'

'Vacaciones con mamá' | Cedida

 

  

La producció de comèdies franceses tallades pel mateix patró és força considerable i aquest n'és un nou exemple. Dues germanes incompatibles entre elles es posen d'acord per marxar de vacances amb la seva mare, qui ha estat abandonada pel seu marit per una noia més jove. Se'n van a Madagascar i gràcies un cambrer sexy i diverses copes, la cosa comença a embogir...

 

 

 

  

Podreu consultar la cartellera, horaris, sessions i fins i tot comprar les entrades per no fer cua directament des de la pàgina web d'Ocine.