'Y llovieron pájaros', una proposta arriscada i tranquil·la, estrena destacada als cinemes

També podreu veure una història radicalment diferent i molt interessant de descobrir 'Y llovieron pájaros'.

El mes de març avança cap a la primavera i cinematogràficament ho fa a ritme desigual. Amb històries tan recomanables com 'El hombre invisible', 'Adú', 'Onward' o 'The Gentlemen' encara en cartellera, arriben aquesta setmana unes quantes pel·lícules més.

Cap d'elles passarà a la història del cinema però n'hi ha un parell o tres de prou interessants i que mereixen sens dubte una oportunitat. També us heu d'anotar a l'agenda la nova entrega de l'Opera&Ballet, el pròxim dimarts 17 de març a les 20.15 amb l'òpera en dos actes 'Fidelio', en directe des del Royal Opera House de Londres i abans, aquest dissabte dia 14 a les 16:15, una nova entrega del cicle de cinema CINC en català amb la projecció de 'Playmobil: la pel·lícula'.

Aquestes són les estrenes de cinema a Ocine Tarragona d'aquest divendres 13 de març.

Estrenes de cinema a Tarragona del 9 de març de 2020

1 Fahim

Gérard Depardieu és la cara més coneguda d'aquesta història basada en fets reals sobre un nen refugiat de Bagladesh que malviu a París amb un talent per descobrir: els escacs.

Amb l'amenaça de ser deportat al seu país d'origen només tindrà una oportunitat per quedar-se al país, guanyar el campionat nacional. Pel camí trobarà l'ajuda d'un entrenador que el va localitzar en un dels centres d'acollida pels quals el noi passava habitualment.

Un consell: no mireu el tràiler perquè és d'aquells que pràcticament ho desvetlla tot. D'acord; es basa en una història real però sempre s'agraeix deixar cert marge a la sorpresa argumental a les pel·lícules, no creieu?

3 Y llovieron pájaros

Experiment cinematogràfic de risc, no tant formalment sinó a escala argumental. Arriba de Canadà i retrata amb enorme bellesa, precisió i matisos la vida d'un grup d'avis, pràcticament ermitans, que viuen al bosc, aïllats del món i que han arribat allà per diferents motius.

El passat, el present o la seva relació amb una natura tranquil·la, amable però poderosa i reconfortant són alguns dels elements que conformen aquesta història que s'ha de degustar lentament i digerir també sense presses.

Ideal pels que fa poc van veure 'Vida oculta' de Terrence Malick, per exemple.

6 La canción de los nombres olvidados

Tim Roth és un dels actors més versàtils i creïbles de la seva generació. A banda s'implica molt més enllà de fer el seu paper en les pel·lícules que escull. És el cas d'aquest drama basat en una novel·la i ambientat a la Segona Guerra Mundial, tot i que avança diverses dècades en el temps. Segueix la trajectòria de Dovidl, un prodigi del violí d'ascendència jueva al qual acull una família de Londres durant la guerra, i del seu germanastre, Martin. 

La música els connecta més enllà de la relació familiar fins que Dovidl desapareix misteriosament. Martin inicia un llarg camí per saber què li ha passat i a la vegada per autodescobrir aspectes d'ell mateix que desconeixia.

Un drama intens, ben escrit, molt ben interpretat i majúscul en tots els sentits. 

"🎬 'Onward', la història de Disney que us arribarà al cor, arriba a Ocine Tarragona" "🎞PARTICIPA: Et convidem a veure art al cinema amb 'Frida Kahlo: ¡Viva la vida!"