Imatge de 'Tenet'

Tothom al cinema: arriba finalment la pel·lícula de l'any, 'Tenet'

Després de canviar la data d'estrena un parell de cops per la pandèmia de coronavirus, arriba finalment la pel·lícula més esperada d'aquest 2020.

I ha arribat el gran dia. Aquest dimecres s'estrena una de les pel·lícules més esperades del 2020, encara més ateses les circumstàncies excepcionals i delicades que ens ha tocat viure aquests darrers mesos.


Ocine Les Gavarres es vesteix de gala per l'estrena de la gran pel·lícula d'aquest estiu i, segurament, una de les més importants de tot l'any. Arriba 'Tenet' de Christopher Nolan.


'Tenet'


Christopher Nolan és d'aquells directors que fan evolucionar el cinema. Conceptualment però també en els vessants argumentals i estètics.


Ja des de 'Memento', fa vint anys i passant per la trilogia menys convencional de Batman 'El Caballero Oscuro', per les complicades i revolucionàries 'Origen' i 'Interestellar' o per la realista i contundent 'Dunquerke', el director ha sabut construir blockbusters amb segell propi, marcada personalitat i una alta dosi de qualitat i seriositat.


En un panorama com l'actual, pocs directors poden presumir d'una solvència similar per la qual cosa podem dir que Nolan seria un dels pocs hereus naturals dels grans directors dels anys 70, 80 o 90, dels quals ja en queden ben pocs en actiu; Tarantino, Eastwood, Scorsese...


Tenet s'ha convertit en l'esperança definitiva i global per a un sector que està patint com mai abans ho havia fet i en paraules del mateix director és una pel·lícula 'pensada per la pantalla gran i que desitjo que el públic la visqui on l'ha de veure, en una sala de cinema'.

200 milions de dòlars de pressupost, rodatge en set països o la compra d'un Boeing 747 només per fer-lo explotar, són algunes de les xifres d'aquest repte d'espies amb components de ciència-ficció que fa pensar l'espectador i el fa entrar en una trama plena de subtrames, matisos i girs de guió i de plantejament.


Un cop més Nolan, no deixa de banda la part emocional i humana en les seves històries.

Els personatges de Tenet no estan al servei de la part conceptual i estructural de la història sinó que unes bones interpretacions per part de John David Washington, Robert Pattison, Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, Himesh Patel, Elizabeth Debicki i Michael Caine ajuden a fer que la part humana, sensible i profunda de la història tingui el paper rellevant que és habitual també a les pel·lícules del director i que atorguen l'arrodoniment necessari del conjunt.


L'argument s'ha mantingut força en secret fins fa molt poc. Fer-ho així és necessari en aquest tipus d'històries que val més descobrir sense idees preconcebudes, ni pistes anticipades.

'Tenet' és una paraula plena de significat en una trama d'espionatge internacional per salvar el món i on els viatges en el temps passen a dir-se 'inversió temporal'. La manipulació del temps i com afecta les persones, les situacions i el món en general és una de les constants argumentals de Nolan que també té un clar protagonisme aquí.


'Tenet' és una pel·lícula difícil de recomanar perquè és d'aquelles que directament s'ha de veure i s'ha de fer al cinema. Agradi més o agradi menys són pel·lícules que suposen una experiència única per l'espectador, en busquen la seva complicitat i implicació a la vegada que ho fan apel·lant a la seva intel·ligència i a la seva profunditat com a ésser humà.

Només per tot això ja val la pena pagar l'entrada; si a sobre ens ofereix un espectacle com els que Nolan sap presentar, ja ho tenim tot per no perdre'ns la que serà la pel·lícula més important d'aquest 2020.

A més de 'Tenet' que s'estrena avui mateix i que podreu veure a Ocine Les Gavarres en sis passis diaris, un d'ells en versió original, divendres també arriba al cinema:


'New Mutants'

Imatge de 'Nuevos mutantes'
Nuevos mutantes | Cedida

En circumstàncies normals, s'hauria promocionat molt més aquesta nova pel·lícula sorgida de la saga Marvel i cridada a ser l'inici d'una nova saga de personatges sorgits de la franquícia X-Men.


Cinc joves mutants descobreixen les seves habilitats sobrenaturals mentre estan tancats en una instal·lació secreta contra la seva voluntat. A poc a poc aniran descobrint els motius reals del seu empresonament i les capacitats que tenen i que hauran d'utilitzar per aconseguir escapar.


És una pel·lícula 100% de terror, no gaire adequada pels més petits de la casa, i que està per veure com funciona i quina continuïtat pot tenir aquest experiment que barreja el terror pur amb els superherois.

A més d'aquestes dues pel·lícules, demà dijous dia 27 d'agost, podreu veure en un únic passi un espectacular concert de Dj Snake. Es tracta de 'Dj Snake: The concert in cinema', un projecte que combina música, cinema, llum i espectacle, reproduïnt una de les actuacions en directe de DJ Snake, un dels 5 millors artistes dance a nivell mundial, que ha treballat amb estrelles com Justin Bieber, Cardi B o J Balvin.

El DJ i productor francès va actuar el passat mes de febrer al París La Défense Arena i l'actuació es va filmar especialment per a cinemes amb més de 20 càmeres i aquest dijous es pot veure el resultat d'aquest espectacle a la sala 6 d'Ocine Les Gavarres


Comentaris