Un 15 d’agost casteller més enllà de la Bisbal

Ferran, Cós del Bou i Castelldefels seran altres places d’interès
Un 3de8 amb l'agulla de la Jove de Tarragona l'any 2016 al Cós del Bou | Marta Bros.

A banda de la Bisbal, hi ha d’altres actuacions previstes durant la festivitat de la Mare de Déu d’Agost. La pedania de Ferran i el carrer del Cós del Bou de Tarragona serà l’última oportunitat per veure actuar tres de les colles tarragonines abans de Sant Magí. D’altra banda, a Castelldefels, les festes d’estiu rebran la visita dels Nois de la Torre, colla que aspira a entrar a la sessió de dissabte del Concurs de Castells.

Els Xiquets de Tarragona busquen tres castells de vuit a Ferran

Ferran, poble que pertany al terme de Tarragona, celebrarà com cada 15 d’agost la seva diada castellera de festa major. Un any més, el cartell de colles el conformaran els Xiquets de Tarragona i els Castellers d’Altafulla. L’actuació serà, a dos quarts de vuit del vespre,  davant del castell.

 

Pels Xiquets de Tarragona, la diada de Ferran serà l’última sortida abans de Sant Magí. Els matalassers, que encara no han assolit cap castell de nou pisos, es plantegen una diada tranquil·la amb tres castells de vuit, entre d’ells, el 5de8, que ja han fet aquesta temporada. També es podrien plantejar el pilar de 6, que ja han completat en dues ocasions.

 

Els matalassers busquen la tripleta màgica i el pilar de 7 folrat el 19 d’agost a la plaça de les Cols. De cara a Ferran, els convé no ensopegar i mostrar les bones sensacions que van generar fa dues setmanes a les actuacions de Constantí i els Pallaresos per arribar en plena forma a Sant Magí.

 

Per la seva banda, els Castellers d’Altafulla buscaran algun castell de set bàsic a Ferran. Els de Ca l’Ixart completarien el seu repertori amb construccions de la gamma alta de sis pisos.

Jove i Sant Pere i Sant Pau al Cós del Bou

A la mateixa hora de Ferran, al carrer Cós del Bou de Tarragona tindrà lloc la diada de les festes de Sant Roc amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sant Pau. Serà l’últim test a plaça d’aquestes dues agrupacions abans de Sant Magí.

 

Després d’una jornada doble a Llorenç i la Canonja, la Jove de Tarragona, a banda d’un castell de nou pisos, té l’objectiu de continuar rodant el 4de8 amb l’agulla i el 2de8 amb folre de cara apujar-los un pis més diumenge. A la ronda de pilars, es podrien plantejar un altre pilar de 7 folrat. En acabar la diada del Cós del Bou, l’expedició lila es traslladarà a la plaça de les Cols per fer proves dels castells de cara a Sant Magí.

 

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau també aprofitaran la cita de Sant Roc per rodar el 2de7 que es podria convertir en 2de8 amb folre diumenge. Els castells bàsics de vuit i el pilar de 6 serien les altres cartes que podria jugar la colla que dirigeix David Lobo.

 

Els Nois de la Torre cap a Castelldefels

La plaça de l’Església de Castelldefels viurà aquest dimecres, a dos quarts de set de la tarda, la diada de la festa major d’estiu. A l’actuació castellera, hi prendran part els Castellers de Castelldefels, els Xicots de Vilafranca, els Castellers de l’Alt Maresme i els Nois de la Torre.

 

Els Nois de la Torre, formació que està fent una gran temporada i està a les portes d’accedir a la jornada de dissabte del Concurs de Castells, buscarà portar tres castells de set pisos en aquesta població de la comarca del Baix Llobregat.

 

Les altres colles participants també esperen completar bons registres. Els Xicots de Vilafranca hi aniran amb castells de vuit. Per la seva part, la colla local i Alt Maresme buscaran tres estructures de set pisos.