El 2de8 net i el pilar de 8 emmanillat somriuen al Vendrell

Joves de Valls i Jove de Tarragona han protagonitzat els moments estel·lars de la diada de Santa Teresa
2de8 sense folre descarregat de la Colla Joves Xiquets de Valls a la diada de Santa Teresa del Vendrell | 3 Rondes

La Colla Joves Xiquets de Valls ha descarregat aquest diumenge al migdia el 2de8 sense folre a la plaça Vella del Vendrell. Els de la camisa vermella, a només quinze dies de Santa Úrsula, han tornat a treure a plaça una de les construccions que el dia 27 d’octubre podria acompanyar l’intent de 3de9 sense folre a la plaça del Blat.

A la mateixa actuació, la Jove de Tarragona, que després de Santa Tecla s’ha dedicat a recuperar les bones sensacions, ha aconseguit un resultat rodó, i sense renunciar a portar la gamma extra a una de les seves places talismà. Per la seva banda, els Nens del Vendrell han mostrat bones maneres amb la gamma bàsica de 8.

La Joves manté l’idil·li amb el Vendrell

La Colla Joves ha començat la diada vendrellenca amb un 3de9 amb folre, estructura que no descarregaven des de la festa major d’Igualada del passat mes d’agost. Ha estat un tres sofert. Se’ls ha tancat pels pisos superiors. A la baixada, quarts i terços l’han hagut de lluitar fins a la sortida dels dosos.

A la segona ronda, ha arribat l’hora d’enfrontar-se amb el 2de8 sense folre, castell que enguany ja havien completat per Sant Fèlix. El castell ha pujat amb concentració i amb un tímid tremolí, encara que la canalla ha estat molt ràpida. Un cop feta l’aleta, l’estructura s’ha estret a dosos i els terços han començat a patir de valent. Tot i això, la bona situació dels quarts i la retirada amb paciència de la canalla ha permès que poguessin dominar la descarregada final.

Els del carrer d’en Gassó han completat el 4de8 amb el pilar, prova del 4de9 amb folre i pilar, com a tercer castell. A la ronda de pilars, han plantat el segon pilar de 8 amb folre i manilles de l’any, construcció que ha hagut de treballar el quart a la baixada perquè se’n anava cap enrere.

Abans de Santa Úrsula, la Joves encara té sis assajos i una sortida a la festa major d’Alcover el pròxim diumenge. La diada alcoverenca, que se celebrarà a la plaça Nova d’aquest municipi de l’Alt Camp, també comptarà amb la participació dels Xiquets de Reus.

La Jove recupera el pilar emmanillat

Com la setmana passada al Mercadal de Reus, la Jove de Tarragona ha tornat a apostar al Vendrell per consolidar la gamma bàsica de 9. D’entrada, han completat un 3de9 amb folre de bona factura. A la segona ronda, s’han apuntat un 4de9 amb folre que se’ls ha obert una mica a quints. Per completar les tres rondes de castells, han plantat un 5de8 dinàmic i amb alguns canvis.

La cirereta de l’actuació vendrellenca ha arribat en ronda de pilars quan s’han plantejat el segon pilar de 8 amb folre i manilles de la temporada. L’espadat, que mostrava una bona base, ha pujat molt seré fins a l’hora de l’aleta. Un cop coronat, però, el quart se n'ha anat massa endavant i això ha provocat que el quint hagués d’intervenir i aturar un parell de batzegades.

Abans d’abaixar definitivament a la temporada 2019, la Colla Jove encara té la diada de l’Esperidió el pròxim dissabte. Els liles compartiran plaça amb els Castellers de la Vila de Gràcia, els Bordegassos de Vilanova i els Nens del Vendrell.

Pilar de 8 amb folre i manilles de la Colla Jove Xiquets de Tarragona descarregat a la diada de Santa Teresa del Vendrell | 3 Rondes

 

Tercera clàssica de l’any dels Nens

A Santa Teresa, els Nens del Vendrell no han pogut revalidar la gamma alta de 8, castells que tenien des de l’any 2012. Tot i l’any de transició i els nombrosos canvis que han fet en les estructures, la colla de la capital del Baix Penedès han completat un 3de8, un 4de8 i una torre de 7 amb molta solidesa. Un bon símptoma perquè la colla vendrellenca pugui afrontar reptes superiors a partir de la temporada que ve.

3de8 descarregat pels Nens del Vendrell a la diada de Santa Teresa | 3 Rondes

 

"❗ POLÈMICA: El PP utilitza un vídeo de castellers per celebrar la Hispanitat" "El Vendrell es prepara per tornar a veure grans estructures"