Altafulla ja espera una nova edició de la diada de les Cultures

Els Castellers de Vilafranca tornen a la plaça del Pou després d’un any d’absència
La plaça del Pou es prepara per a una nova edició de la diada de les Cultures | Àngel Ullate

La plaça del Pou d’Altafulla es prepara dissabte, a partir de les sis de la tarda, per viure una vegada més la diada de les Cultures. Aquesta jornada clàssica del Baix Gaià del juliol casteller comptarà amb els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Xiquets de Tarragona i els Castellers d’Altafulla. Les quatre agrupacions participants aspiren a oferir una actuació amb bons castells.

Els Verds tornen a Altafulla

Després d’un any d’absència, els Castellers de Vilafranca tornen a la diada de les Cultures. Ho faran amb el mateix programa que van aconseguir dissabte passat al Pla de la Seu de Tarragona, és a dir, 3de9 amb folre, 4de9 amb folre, torre de 8 amb folre i pilar de 7 amb folre.

 

Els penedesencs es marquen l’objectiu de consolidar els castells de nou de gamma bàsica i rodar la torre folrada amb l’objectiu d’apujar-la un pis més damunt d’unes manilles a la diada de les Santes de Mataró del pròxim 21 de juliol.

 

Gamma bàsica de nou de la Vella

Tot i algunes baixes, la Colla Vella espera sortir d’Altafulla amb un bon resultat. A manca de l’assaig d’aquest divendres a la nit, la colla que dirigeix Albert Martínez té la intenció d’alçar el 3 i el 4de9 amb folre a la plaça del Pou. Com a tercer castell es plantejarien una estructura de la gamma alta de vuit. En principi, el pilar de mèrit el descartarien per l’absència d’un dels pilaners titulars.

 

A Altafulla, els de la camisa rosada començaran una sèrie d’actuacions al juliol que han de servir a la colla per posar-se a punt de cara un mes d’agost amb sortides importants com Firagost, La Bisbal del Penedès, El Catllar, l’Arboç i Sant Fèlix.

 

Els Xiquets volen el 5de8

Després de setmanes anant-hi al darrere, Altafulla ha de ser l’escenari de l’estrena del primer 5de8 de la temporada dels Xiquets de Tarragona. A falta de l’assaig de divendres, els matalassers podrien acompanyar la catedral de vuit pisos del 3 i el 4de8.

 

Castells bàsics de set d’Altafulla

La colla local, els Castellers d’Altafulla, afronta la diada de les Cultures com la primera gran actuació important de la temporada. Els de Ca l’Ixart volen ajuntar les dues construccions bàsiques de set. Els acompanyarien d’un castell de la gamma alta de sis.