Altres actuacions castelleres del darrer diumenge de juny

La diada més destacada es va celebrar al barri tarragoní del Serrallo
3de8 dels Xiquets de Tarragona al Serrallo | Xiquets de Tarragona

El juny casteller ha finalitzat amb tres castells de gamma extra. A banda de la festa major de Terrassa, l’últim diumenge del mes de juny també ha tingut actuacions amb representació de colles del Camp de Tarragona al Serrallo, Barcelona, Calafell Platja i l’Hospitalet de l’Infant.

Els Xiquets de Tarragona desmunten el 5de8

Diumenge al migdia, la plaça de Sant Magí del Serrallo va viure l’actuació de Sant Pere amb la colla local, els Xiquets de Tarragona i els Castellers d’Altafulla. Més enllà del primer castell de la gamma alta de set dels del barri mariner, els Xiquets de Tarragona es van tornar a encallar amb el 5de8.

Els matalassers van començar la jornada descarregant el 3de8. A la segona ronda, van fer dos intents desmuntats de 5de8, castell que també havien tirat avall a la diada de Sant Joan de dilluns passat a la plaça de la Font. Van redreçar l’actuació marinera amb el 4de8.

Els Xiquets del Serrallo sí que van aconseguir complir amb els objectius que s’havien fixat per Sant Pere. Els de la camisa blau marí van estrenar el 3de7 amb l’agulla, estructura que per Sant Joan havien desmuntat. També es van anotar el 3de7 i el 4de7.

Els Castellers d’Altafulla, colla que té molt a prop la diada de les Cultures, es va limitar a Tarragona a rodar les construccions de la gamma alta de sis. Els de Ca l’Ixart van descarregar el 3de6 amb l’agulla, el 2de6 i el 3de6.

3de6 dels Nois de la Torre a Barcelona

A la plaça Orfila de la capital catalana, els Nois de la Torre van actuar amb motiu d’una actuació organitzada per la Jove de Barcelona. Els de la camisa blau cel van sortir de plaça amb el 3de6 i un intent desmuntat de 2de6. El fet que marxessin amb un castell va ser per l’intent de 4de7 amb l’agulla de la Jove de Barcelona, que va obligar a suspendre l’actuació.

Castells de 7 i de 6 a Calafell Platja

Com és tradicional en els últims anys, Calafell Platja va organitzar la diada castellera de la festa major de Sant Pere. Enguany, el cartell de colles el van conformar els Nens del Vendrell i els Minyons de l’Arboç.

Després d’una setmana de vacances, els vendrellencs van descarregar el 3de7, el 5de6 i el 4de7. Per la seva banda, els de l’Arboç van completar el 3de6, dos intents desmuntats de torre de 6, el 4de6 i el 3de6 amb l’agulla.

Estructures de 6 a l’Hospitalet de l’Infant

La festa major de l’Hospitalet de l’Infant va comptar amb la participació dels Xiquets de Vila-seca i els Torraires de Montblanc. Les dues agrupacions convidades, que van actuar a la plaça Catalunya, van alçar construccions de sis pisos.

Els montblanquins van descarregar el 3de6, el 3de6 amb l’agulla després d’un intent desmuntat i el 4de6. D’altra banda, els vilasecans van marxar de plaça amb el 3de6, el 3de6 amb l’agulla i un intent desmuntat de 4de6.

"La Joves de Valls amplia la gamma a Terrassa" "Reus, Cambrils i Tarragona veuen castells de vuit per Sant Pere"