Bon paper de la Jove de Tarragona i els Xiquets del Serrallo a la Canonja

El dissabte casteller també ve marcat per la suspensió de l’actuació de Gràcia
3de9f descarregat de la Colla Jove Xiquets de Tarragona a la festa major de la Canonja | 3 Rondes

La tarda de dissabte ha tingut una diada de la festa major de la Canonja ràpida i positiva a càrrec de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets del Serrallo. En canvi, l’actuació de la festa major de Gràcia ha estat un malson. El retard i les caigudes ha acabat amb la suspensió de la jornada abans que finalitzés la primera ronda.

 

Jove i Serrallo fan els deures a la Canonja

L’últim compromís de la Jove de Tarragona i els Xiquets del Serrallo abans de Sant Magí s’ha passat amb bona nota. A la Canonja, ambdues agrupacions han ofert una actuació convincent que els dona ales per presentar-se dilluns a la plaça de les Cols amb un repertori important.

 

La Colla Jove ha començat la diada descarregant el 4de8 amb l’agulla. A la segona ronda, s’ha apuntat el 3de9 amb folre. Han acabat les tres rondes de castells fent l’aleta al 5de8, estructura que volen apujar un pis més per Sant Magí. A la ronda de pilars, han completat el pilar de 7 amb folre.

 

Els Xiquets del Serrallo també han sortit amb un bon regust de plaça. Els del barri mariner han obert torn amb el 2de6, prova del 2de7 que pot arribar dilluns. A la segona ronda, s’han apuntat el primer 5de7 de la temporada. Com a tercer castell, han descarregat el 4de7 amb l’agulla.

5de7 descarregat dels Xiquets del Serrallo a la festa major de la Canonja | 3 Rondes

 

La cita de la Canonja ha estat àgil i ha permès acabar-la amb 1 hora de rellotge. Les colles participants han començat amb puntualitat i han fet una actuació confortable pensant en el públic que era present a plaça.

 

Suspensió de Gràcia

A la mateixa hora de la Canonja, Gràcia (Barcelona) ha viscut una diada de festa major complicada. En primer lloc, la jornada on hi participaven els Castellers de Vilafranca, la Colla Joves Xiquets de Valls, els Xiquets de Reus i la colla local ha començat amb tres quarts d’hora de retard per una desorganització en els horaris.

 

Ja a la diada, després que els Castellers de la Vila de Gràcia haguessin descarregat el 4de8, les caigudes del 4de9 amb folre dels Castellers de Vilafranca i el 5de8 dels Xiquets de Reus han provocat que l’actuació s’aturés per manca d’assistències mèdiques.

 

Al final, en veure que ja no hi havia possibilitat de continuar, s’ha acabat decidint la suspensió amb l’enlairament dels pilars de comiat. La Joves de Valls, que tancava cadascuna de les rondes, no ha pogut completar cap estructura.

La diada de la festa major de Gràcia es va acabar suspenent per la manca d'assitències sanitàries | 3 Rondes