Els Castellers d’Altafulla mantenen la gamma alta de set

Tot i ser un 2018 de transició, els de Ca l’Ixart van descarregar el 5de7 al Concurs de Torredembarra

Els Castellers d’Altafulla han acomiadat la temporada sense cap caiguda. Quant a xifres, a diferència del 2017, només s’han apuntat un castell de la gamma alta de set. També han sovintejat les dues estructures bàsiques de set i el pilar de 5.

Ha estat una temporada de renovació pels de Ca l’Ixart. A principi de temporada, la colla va haver de renunciar a algunes actuacions perquè no comptava amb el quòrum suficient d’efectius per poder garantir un resultat digne.

Pel que fa al futur, a partir de la pròxima temporada, Pol Munté, cap de colla de les últimes tres temporades abandonarà la direcció de la tècnica. S’espera que el relleu sigui continuista i es pugui tirar endavant afegint-hi noves construccions. 

Castells de gamma bàsica de set a la diada de les Cultures

Després d’haver estrenat el 3de7 a la diada de Sant Joan a Torredembarra, els Castellers d’Altafulla es presentaven a la diada de les Cultures del mes de juliol amb l’objectiu d’estrenar el quatre. El 15 de juliol, els de Ca l’Ixart van tenir una actuació digna amb el primer 4de7 de l’any, el 3de7 i el 5de6.

Un 45è aniversari sense premi

El 15 de setembre, la colla altafullenca va convocar una actuació especial a la plaça del Pou per celebrar el seu 45è aniversari al costat de la Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa. Tot i això, la pluja que va caure aquell dissabte va obligar a traslladar l’actuació en un pavelló esportiu.

Les inclemències meteorològiques i la falta d’efectius no van permetre als Castellers d’Altafulla fer l’assalt a la gamma alta de set. Es van haver de conformar amb el 5de6, el 4de7 i el 3de7. A la ronda de pilars, van completar el pilar de 5.

Setens a la jornada del Concurs de Torredembarra

La plaça del Castell de Torredembarra va veure el passat 30 de setembre la millor actuació de la temporada dels Castellers d’Altafulla. Va ser a la sessió del Concurs de Castells que va acollir la població torrenca. Els de Ca l’Ixart, que van finalitzar en setena posició amb 985 punts, van descarregar el primer 5de7 de l’any, castell que van acompanyar del 3 i el 4de7.

Un Sant Martí plàcid

Tot i que havien sonat construccions superiors, la colla altafullenca va tenir una diada de Sant Martí relaxada. Els de Pol Munté van repetir el 3de7, el 4de7 i el 5de6 en una mateixa actuació. A la ronda de pilars, també es van apuntar el pilar de 5.

Una setmana després, els de la camisa lila van aconseguir portar el pilar de 4 caminant des de la plaça del Pou, passant per les escales del Forn, fins a arribar a l’Església que porta el nom del patró d’Altafulla.

Estadístiques de la temporada (A partir del 3de6 amb l’agulla)

5de7 1d

3de7 9d

4de7 4d

Pde5 6d

2de6 10d

5de6 7d

4de6a 5d

3de6a 6d


Comentaris