Els Castellers de Vilafranca estrenen el 4de9 folrat al Pla de la Seu

Els Xiquets de Tarragona han completat els dos castells bàsics de vuit
4de9f descarregat dels Castellers de Vilafranca al Pla de la Seu | Castellers de Vilafranca

La diada del Pla de la Seu d’aquest 2019 ha estat menys lluïda que d’altres temporades. Ha perdut la condició de gamma extra i els Castellers de Vilafranca han estat l’única colla que ha alçat castells de nou. Per la seva banda, Xiquets de Tarragona i Castellers, dues formacions en procés de renovació, no han passat de les construccions bàsiques de vuit.

Els verds surten reforçats

Pels Castellers de Vilafranca, els Pla de la Seu era un examen important. Necessitaven esvair dubtes després d’un començament de temporada amb poc bagatge. Tot i això, la diada de Tarragona no els ha estat fàcil. Globalment s’han vist dos castells de nou amb canvis i lluny de la qualitat tècnica dels darrers anys.

Els penedesencs han començat desmuntant el 3de9 amb folre per indecisió de la canalla i perquè estava estret pels pisos superiors. A la segona ronda, hi han tornat i aquest cop, tot i que la canalla ha anat un pèl lenta, l’han pogut descarregar sense massa entrebancs.

A la tercera ronda, han provat el 4de9 amb folre, castell que encara no havien aconseguit aquest 2019. N’han desmuntat un primer intent perquè se’ls ha complicat per baix. Seguidament, hi han tornat i aquesta vegada, encara que l’han hagut de treballar ferotgement fins a la sortida de sisens, l’han pogut salvar.

Un cop assolit l’objectiu de la tarda, els vilafranquins han descarregat la torre de 8 amb folre amb força solvència. Per rubricar la millor actuació de la temporada, s’han apuntat el primer espadat de 7 a la ronda de pilars.

Després d’aquesta actuació, els verds tornaran a actuar aquest diumenge en solitari amb motiu de la inauguració de les obres de reforma de Cal Figarot. En principi, els objectius de la colla que dirigeix Toni Bach són alçar les millors estructures que es tinguin a l’abast.

 

Pla conservador dels Xiquets

Els Xiquets de Tarragona no han volgut prémer l'accelerador i s’han limitat a rodar els castells bàsics de vuit. Després de tres intents desmuntats de 5de8 la setmana passada, els ratllats han completat el 3de8, el 4de8 i el 5de7 al Pla Seu. Dissabte que ve, a Altafulla, la colla que dirigeix Oriol Peiró espera tenir a punt la catedral de vuit.

Sants a un nivell per sota

Els Castellers de Sants estan molt lluny dels registres de l’any passat. Les baixes han fet que els borinots hagin sortit del Pla de la Seu amb el 4de8 com a millor castell. Els de la camisa grisa també han completat el 5de7 i el 7de7. El pròxim cap de setmana, la colla barcelonina acomiadarà el primer tram de temporada a la diada d’Estiu de la plaça d’Osca.

"El juliol casteller comença amb moltes colles de vacances" "Tarragona es prepara per viure la diada del Pla de la Seu"