Les cites castelleres imprescindibles del mes d’agost

Després d’uns dies de tranquil·litat, aquest cap de setmana comencen un seguit de setmanes molt intenses
La diada de la Bisbal del Penedès serà un punt fort de l'agost casteller | La Bisbal del Penedès

Un cop ha passat la Firagost vallenca i les colles grans han fet un parell de dies de vacances, l’agost casteller torna a prendre força i ja no s’aturarà fins a la diada de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès del pròxim 30 d’agost. Per davant, hi ha quatre setmanes amb actuacions molt potents.

11 d’agost. Diada de Cal Figarot a Vilafranca del Penedès

Dissabte, a les sis de la tarda, la rambla General Prim de Vilafranca del Penedès, viurà la diada de Cal Figarot organitzada pels Castellers de Vilafranca. Els verds, que acostumen a rodar en aquesta diada el 3 i el 4de9 amb folre per perfilar-los un pis més de cara a Sant Fèlix, compartiran plaça amb els Castellers de la Vila de Gràcia i els Tirallongues de Manresa.

12 d’agost. Llorenç del Penedès

Cita clàssica de la canícula de l’agost. Diumenge, a dos quarts d’una del migdia, la plaça de la Vila de Llorenç del Penedès celebrarà la diada de festa major amb la Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Nens del Vendrell. S’esperen castells bàsics de nou dels vallencs i tarragonins. Per la seva banda, els vendrellencs podrien buscar descarregar la torre de 8 amb folre.

15 d’agost. La Bisbal del Penedès i Cós del Bou a Tarragona

El 15 d’agost tindrà lloc, a dos quarts d’una del migdia, la tradicional diada de la Mare de Déu d’Agost a la Bisbal del Penedès al carrer Doctor Robert. Es tracta d’una de les actuacions més caloroses de l’any. Es preveuen castells de gamma extra dels Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls. També hi actuaran els Bous de la Bisbal amb castells de sis.

 

A la tarda, a Tarragona, a dos quarts de vuit, la Jove de Tarragona i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau actuaran al carrer del Cós del Bou amb motiu de les Festes de Sant Roc. Serà l’última aparició d’aquestes dues agrupacions abans de la diada de Sant Magí.

18 d’agost. 70è aniversari dels Castellers de Vilafranca i Gràcia

El tercer dissabte del mes d’agost, el focus d’atenció serà a Vilafranca del Penedès. A dotze dies de Sant Fèlix, la plaça de la Vila de la capital de l’Alt Penedès es vestirà de gala per commemorar el 70è aniversari dels Castellers de Vilafranca. Per commemorar aquesta efemèride, els verds han convidat a la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Nens del Vendrell. De ben segur, Verds i Vella apostaran per castells de gamma extra.

 

El mateix dia, la festa major de Gràcia rebrà la visita de la Colla Joves Xiquets de Valls, formació que voldrà fer algun castell de nou. La diada del barri barceloní també comptarà amb els Xiquets de Reus, que podrien portar el 5de8, els Moixiganguers d’Igualada i els Castellers de la Vila de Gràcia.

19 d’agost. Sant Magí

Després d’un any d’absència pels atemptats de Barcelona i Cambrils, torna la diada de Sant Magí. La plaça de les Cols reunirà, a les dotze del migdia, les quatre colles de la ciutat de Tarragona amb l’objectiu de plantar els seus millors castells.

25 d’agost. El Catllar

El Catllar tornarà a comptar amb els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. La cita serà, a partir de les sis de la tarda, a la plaça de la Vila. S’esperen construccions de gamma extra de les tres colles.

26 d’agost. L’Arboç i Igualada

L’Arboç serà l’últim termòmetre per mesurar l’estat de forma dels Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls abans de Sant Fèlix. També serà l’última aparició a gran escala de la Jove de Tarragona abans de vacances. Les tres colles, que el dia anterior s’hauran trobat al Catllar, compartiran diada amb la colla local, els Minyons de l’Arboç. L’actuació serà, a la una del migdia, al carrer Major.

 

A Igualada, a un quart d’una del migdia, a la plaça de l’Ajuntament, hi haurà la Colla Joves Xiquets de Valls, que també serà l’última aparició que farà abans de Sant Fèlix. A la capital de l’Anoia hi seran els Moixiganguers d’Igualada, que podrien estrenar el 5de8 i els Xiquets de Reus, que també podrien buscar castells de la gamma alta de vuit.

30 d’agost. Diada de Sant Fèlix

L’agost casteller es tancarà a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès. La diada de Sant Fèlix posarà a prova a quatre de les millors colles del moment: els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa. L’actuació serà a dos quarts d’una del migdia.