ÚLTIMA HORA

33 nous positius a les regions sanitàries de Tarragona i les Terres de l'Ebre

La Colla Joves torna a prioritzar els castells sense folre

Els de la camisa vermella també han tingut a l’abast el pilar de 8 amb folre i manilles
La Colla Joves Xiquets també ha carregat el 3de9sf aquest 2019 | Àngel Ullate

Des de principis de temporada, la Colla Joves Xiquets de Valls ha tornat a tenir les construccions netes en l’ordre del dia. Al carrer d’en Gassó s’han seguit recollint els fruits, a pesar d’alguns canvis, amb el 2de8 sense folre que van descarregar per primera vegada el 2017. També han aconseguit fer l’aleta al 3de9 sense folre, castell inèdit que la colla portava perseguint des del 2000.

El 4de9sf queda pendent

En canvi, els de la camisa vermella no han arribat a temps per alçar el 4de9 sense folre. Les modificacions en l’alienació i els problemes amb el 4de9 amb folre de principi de temporada no han permès trobar la mida a una estructura que l’any passat van completar en dues ocasions.

La Joves ha batut el rècord de 3de9 amb folre descarregats i també ha sovintejat pràcticament tota la gamma alta de 8. Tot i això, més enllà dels castells sense folre, se li han trobat a faltar construccions compostes i amb folre i manilles, una de les assignatures pendents dels darrers cursos. La limitació d’efectius li ha impedit plantejar-se aquests castells, encara que els ha assajat.

La Colla Joves no ha pogut revalidar el 4de9sf aconseguit el 2018 | Laia Solanellas

Millor versió que el 2018

Vist des de l’exterior, el curs 2019 dels del carrer d’en Gassó ha estat millor que el 2018, tenint en compte que han pogut sortir amb un bon resultat de Santa Úrsula. De retruc, el registre aconseguit el 27 d’octubre a la plaça del Blat ha fet oblidar una diada Sant Fèlix en què només van sortir amb una construcció de plaça.

De totes maneres, una formació de la categoria de la Joves necessita més implicació per assajar en condicions els folres i les manilles. El 2020, any de Concurs, els diables vermells haurien d’esforçar-se per treure rendiment amb la feina del pilar que els pot obrir una dimensió encara desconeguda per ells. A més, el 3de10 amb folre i manilles també hauria de ser una fita tenint en compte el valor que tindrà en la cita del primer diumenge d’octubre a la TAP.

La Colla Joves ha tornat a dominar el 2de8sf | Àngel Ullate

L'adéu de Francesc Ramon

A la Joves, el 2020 també serà un any de traspàs a la tècnica. Després de tres temporades, l’actual cap de colla, Francesc Xavier Ramon, abandonarà el càrrec i donarà pas a un nou equip tècnic que haurà de vetllar de seguir amb la feina que s’ha fet en aquests últims anys.

Francesc Ramon no continuarà com a cap de colla a partir de la temporada que ve | Tarragonadigital.com

Estadístiques de la temporada 2019 (A partir del pilar de 7 amb folre)

Pde7f 12d

5de8 3d+2c+2id

3de8p 9d

4de8p 5d

4de9f 3d+4id

3de9f 11d+3c+5id

Pde8fm 2d+1id

2de8sf 3d

3de9sf 1c+2i+2id

"🚀RESUM TEMPORADA 2019: La Colla Vella torna a liderar el món casteller" "🔣TEMPORADA EN DADES: Les xifres del 2019 de les colles castellers del Camp de TGN"