La Colla Vella estrena el pilar de 7 amb folre a la Selva del Camp

Xiquets de Reus i Xiquets de Tarragona també han sortit satisfets de la diada
La Colla Vella ha estrenat el pde7f a la Selva del Camp | David Prats

La plaça Major de la Selva del Camp ha viscut aquest diumenge l’actuació de la festa major del Vot de Sant Andreu. A diferència de l’any passat, l’actuació, que ha comptat amb el mateix cartell de colles, no ha tingut castell de gamma extra. En canvi, sí que ha deixat arguments destacats de les tres formacions que hi han participat.

L’espadat rosat puja de pis

La Vella ha començat el juny amb ganes. Tot i no portar el 5de9 amb folre que van aconseguir el curs passat, els del Portal Nou han tornat a regalar un castell de nou a la Selva. A la primera ronda, han descarregat el segon 3de9 amb folre de l’any, que s’ha hagut de treballar una mica a la rengla a la baixada.

A la segona ronda, la Vella s’ha apuntat un 5de8 amb bones mides, castell que tot fa pensar que es podrà veure un pis més de cara a Sant Joan. A continuació, han completat el 4de8 amb el pilar, estructura que també es podria apujar un pis el pròxim 24 de juny a la plaça del Blat.

Com a colofó d’una gran tarda de castells, la colla que dirigeix Albert Martínez ha estrenat el pilar de 7 amb folre. L’espadat s’ha descarregat sense massa entrebancs.

3de9f de la Colla Vella a la Selva del Camp | David Prats

 

Reus reedita el 2de8 folrat

La Selva ha donat sort als Xiquets de Reus. Els de la camisa avellana han tornat a assolir l’actuació que van fer al Pallol fa una setmana i, quan falten tres setmanes de Sant Pere, acumulen un bagatge optimista que els pot fer somiar en reptes superiors.

Els reusencs han començat la diada descarregant un 4de8 treballat, després d’haver-ne fet un intent desmuntat. A la segona ronda, han completat el segon 2de8 amb folre del curs amb aparent tranquil·litat. Han tancat les tres rondes de castells amb un 3de8 solvent.

2de8f dels Xiquets de Reus a la Selva del Camp | David Prats

 

Xiquets en consolidació

Per segona setmana consecutiva, els Xiquets de Tarragona han sortit reforçats de plaça. Els ratllats, que havien fet bones proves de 5de8, han descarregat el 3de8, el 4de8 i el 5de7 sense complicacions. Aquest resultat pot derivar a què la colla tarragonina es pugui plantejar objectius més grans de cara aquest mes de juny.

3de8 dels Xiquets de Tarragona a la Selva del Camp | David Prats

 

"ATENCIÓ: La Joves de Valls assoleix els primers castells de la gamma alta de vuit" "ATENCIÓ: Les intencions de la Colla Vella a la Selva del Camp"