GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

ÚLTIMA HORA

La regió de Tarragona i les Terres de l'Ebre passaran dilluns a la fase 3

Les colles tarragonines afronten el tram final de preparació de Sant Magí

Hi ha previstos diferents assajos i actuacions fins dissabte
La diada de Sant Roc serà una de les últimes diades de la Jove de Tarragona abans de Sant Magí | 3 Rondes

Sant Magí, la festa major petita de Tarragona, s’acosta i una temporada més els castells hi tornaran a tenir un paper destacat. Després del sorteig d’ordre d’actuació, les quatre colles de la ciutat encaren la recta final de preparació per tal d’arribar a la plaça de les Cols el pròxim 19 d’agost amb els millors castells.

Què els queda a les colles abans de Sant Magí?

A banda dels assajos de dimarts i divendres, la Colla Jove Xiquets de Tarragona té previstes dues sortides. Dijous, a dos quarts de vuit del vespre, participarà a la diada de Sant Roc de les festes del carrer del Cós del Bou al costat dels Castellers de Sant Pere. Els objectius dels liles són rodar la gamma alta de vuit sense descartar tampoc el castell de nou.

 

Un cop acabada la diada del Cós del Bou, els de Gorka Bertran es traslladaran  a la plaça de les Cols per assajar i prendre mides de les construccions que han d’estar preparades per l’actuació de dilluns.

 

Dissabte, la Jove actuarà, a les set de la tarda, al carrer Raval de la Canonja amb motiu de la festa major. Els liles, que compartiran plaça amb els Xiquets del Serrallo, es marquen una diada per consolidar les estructures ja completades en aquest començament de temporada.

 

Els Xiquets de Tarragona també actuaran el 15 d’agost al vespre. Ho faran, a dos quarts de vuit, a la pedania de Ferran acompanyats dels Castellers d’Altafulla. Els ratllats es plantejaran afinar les estructures bàsiques de vuit per arribar a Sant Magí amb reptes superiors, com per exemple, el 3de9 amb folre.

 

L’endemà, els matalassers també han convocat, a les deu de la nit, un assaig especial a la plaça de les Cols amb l’objectiu de preparar els castells que han d’anar a la festa major petita de la ciutat el pròxim 19 d’agost.

 

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau també seran a la diada de Sant Roc del Cós del Bou. Els del barri cooperativista hi podrien estrenar el pilar de 7 amb folre, estructura que acompanyarien probablement de castells de la gamma bàsica. El 2de8 amb folre i el 4de8 amb l’agulla es podrien veure per Sant Magí.

 

Finalment, els Xiquets del Serrallo, seran dissabte a la tarda a la Canonja amb l’objectiu de treure algun castell de la gamma alta de set, com per exemple, el 5de7. Els del barri mariner també estan treballant el 2de7 i el 3de8.