Les colles vallenques coincideixen per Sant Miquel a Lleida

A la diada, també hi acudiran els Capgrossos de Mataró i la colla local
La Colla Vella dels Xiquets de Valls serà una de les protagonistes a la diada de Sant Miquel de Lleida | Colla Vella dels Xiquets de Valls

Després d’una setmana de descans, el calendari de sortides es reprèn per les dues colles dels Xiquets de Valls. Diumenge, a les dotze del migdia, a la plaça de la Paeria de Lleida, Vella i Joves prendran part en l’actuació de la festa major de Sant Miquel. A més, també hi acudiran els Capgrossos de Mataró i la colla local, els Castellers de Lleida.

La Vella es prepara per Reus

La visita de la Colla Vella a la capital del Segrià es basarà a preparar la diada del Mercadal de Reus del pròxim 5 d’octubre. A falta de l’últim assaig, els de la camisa rosada es marquen l’objectiu de completar un 3de9 amb folre basant-se en el 3de10 amb folre i manilles que hauria d’arribar a la capital del Baix Camp.

Els del Portal Nou també es podrien plantejar dos castells de la gamma alta de vuit i el pilar de 7 amb folre amb el quint nou. Tot i això, tampoc es descarta que la colla que dirigeix Albert Martínez optar a intentar estructures superiors a la diada lleidatana.

La Joves vol recuperar la confiança

La Colla Joves es vol plantar a la plaça de la Paeria amb l’objectiu de tornar a alçar castells de 9 bàsics. A falta de l’assaig de divendres, els de la camisa vermella podrien optar pel 3de9 folrat o fins i tot també pel 4de9 folrat.

Els del carrer d’en Gassó també tenen en cartera els castells de la gamma alta de 8, com per exemple, el 2de8 amb folre i les dues construccions amb el pilar de 6 al mig. A la ronda de pilars, també podrien atrevir-se amb un pilar de mèrit.

Els Capgrossos apostarien pel 5de8

Des de fa unes quantes temporades, els Capgrossos de Mataró se senten com a casa a Lleida. Enguany, els de la camisa blau marí es voldrien plantejar la torre de 8 amb folre i el 5de8. Tampoc renuncien a provar el 3de9 amb folre. A la ronda de pilars, optarien pel pilar de 6.

Lleida té pendent de descarregar el 4de8

Els Castellers de Lleida es presenten a la seva festa major sense haver descarregat el 4de8. A banda de completar el carro gros, els de la camisa grana també optarien per la torre de 7 i el 7de7. En principi, el 3de8 quedaria aparcat per més endavant.

"La diada del Mercadal ja té ordre d’actuació" "Última sortida dels Xiquets de Reus abans del Mercadal"