Últim compromís de les colles de Tarragona abans de Santa Tecla

Les quatre agrupacions tarragonines actuaran l’11 de setembre al Pla de la Seu
La diada castellera de l'11 de setembre es tornarà a fer al Pla de la Seu | TarragonaDigital

Des del 2012, a causa de la manifestació que té lloc a la tarda a Barcelona, l’actuació de la Diada Nacional té lloc, a partir de dos quarts d’una del migdia, al Pla de la Seu. Un any més, les quatre colles de la ciutat de Tarragona acabaran de polir les seves estructures en el que serà la darrera aparició abans de les festes de Santa Tecla.

 

La Jove hi vol portar el castell de 9

La Colla Jove Xiquets de Tarragona és qui preveu oferir els millors castells de la matinal. Els liles es plantegen, com a mínim, un castell bàsic de nou. També tenen ganes de rodar les estructures de la gamma alta de vuit que diumenge en la diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla tenen moltes opcions de pujar un pis més. A la ronda de pilars, també es podrien plantejar un pilar de mèrit.

 

Els Xiquets busquen la recuperació

Després de la caiguda de 3de8 a Torredembarra, els Xiquets de Tarragona busquen la capacitat de reacció a la Diada Nacional. Els matalassers preveuen assegurar la gamma bàsica de vuit, encara que tampoc descarten fer un pas més enllà. La voluntat de la colla degana tarragonina és presentar-se a Santa Tecla amb el millor repertori de castells possibles, entre els quals també hi ha els galons de 9 pisos.

 

Sant Pere i Sant Pau té ganes de clàssica

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau tenen molt clars els seus objectius de cara a l’11 de setembre. Els de la camisa verda volen consolidar la clàssica de vuit i descarregar un nou pilar de 6. A partir d’aquí, els de David Lobo hauran de començar pensar en Santa Tecla. I és que el 2de8 folrat i d’altres estructures estan esperant tenir el moment.

 

Gamma alta de 7 del Serrallo

Tot i que s’havia especulat en la possibilitat que estrenessin el 3de8, finalment els Xiquets del Serrallo optaran per bastir tres castells de la gamma alta de set a la Diada Nacional. El possible assalt al castell de vuit haurà d’esperar a la diada de Santa Tecla del pròxim 23 de setembre.