La Diada Castellera de Riudoms 2019 en imatges

Riudoms veu sis castells de vuit en la seva primera diada castellera

La Colla Vella hi va estrenar el 2de8f i el 5de8

Riudoms estrenava aquest diumenge, 28 d'abril, una diada castellera pròpia de la qual obté un molt bon balanç en la seva primera edició. La localitat del Baix Camp va veure com, còmodament, aquest diumenge s'hi feia la millor actuació castellera feta mai a la vila en l'època moderna. En total, van ser sis els castells de vuit que la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Reus van fer ahir a Riudoms, i quatre les estrenes ofertes per part de les tres formacions.

 

La Colla Vella estrena el 5de8 i el 2de8f

La Colla Vella dels Xiquets de Valls va estrenar a Riudoms el 5de8, que va ser el millor castell de la diada. La catedral rosada arribava a la segona ronda de l'actuació, just després d'una altra estrena, la del 2de8f. Diada propícia, doncs, per a la formació que dirigeix Albert Martínez, que ja va avançar en la presentació de la cita riudomenca que aquesta plaça era idònia per a fer passos endavant. La Vella va completar la seva actuació amb el 4de8 i deixa per més endavant l'estrena del pilar de mèrit.

La Diada Castellera de Riudoms 2019 en imatges
La Jove de Tarragona també va estrenar, per partida doble, els vuit pisos. | Josep Martí

 

La Jove de Tarragona conquereix els castells bàsics de vuit

Quan a la presentació de la diada li van preguntar sobre la idonietat de la diada castellera de Riudoms, el cap de colla de la Jove de Tarragona, Gorka Bertran, ja va deixar entreveure que, en funció de com anés la diada de Sant Jordi, la data era ideal per a dur castells de vuit. I així va ser: Riudoms va poder veure els primers castells de vuit pisos de l'any dels del carrer del Cós del Bou.

La primera estrena va ser en forma de quatre, i just després la Colla Jove hi va sumar el tres. Amb el gruix de la feina feta, la Jove va apostar pel rodatge de castellers i de la seva estructura insígnia, el cinc, en aquest cas de set pisos.

La Diada Castellera de Riudoms 2019 en imatges
Riudoms va ser la plaça escollida pels Xiquets de Reus per fer-hi el tercer 3de8 de la temporada. | Josep Martí

 

Els Xiquets de Reus assoleixen el tercer 3de8

Per la seva banda, al costat de casa, els Xiquets de Reus van poder signar el tercer 3de8 de la temporada com a construcció més destacada. Va arribar a la segona ronda, just després que els de la camisa avellana signessin el 2de7, també el tercer de l'any. Finalment, van arrodonir la cita descarregant el 4de7.

GALERIA DE FOTOS: Les millors imatges de la Diada Castellera a Riudoms 2019, per Josep Martí