Diumenge amb ració doble de castells a Torredembarra

La diada de la Verdura i la presentació dels Xiquets de Torredembarra es faran en horaris diferents
Els Nois de la Torre celebraran aquest diumenge la diada de la Verdura | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

Els castells tindran un paper destacat aquest diumenge a Torredembarra. Es preveuen dues actuacions en hores diferents. A les dotze del migdia, a la plaça de la Vila, tindrà lloc la diada dels Xiquets de Torredembarra, colla que fa més d’un any que existeix al municipi. Al mateix emplaçament, a partir de dos quarts de sis de la tarda, hi haurà la diada de la Verdura organitzada pels Nois de la Torre.

Els Xiquets debuten a casa

L’octubre de l’any passat, els Xiquets de Torredembarra van fer la seva primera aparició a Constantí. Aquell dia, la nova agrupació torrenca va alçar un 3de6. Fins ara, han mantingut els assajos, però fet de no trobar colles padrines no han pogut evolucionar i tampoc han entrat a formar part de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. De fet, a finals del 2019, l’entitat decidirà en una assemblea si entra o no a formar-ne part.

De moment, aquest diumenge, han organitzat la seva diada al costat dels Castellers de la Il·lusió, la Colla Jove Xiquets de Vilafranca i els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta. S’espera que la jornada pugui veure algun castell de sis pisos i també serveixi a la colla per rodar-se de cara el futur més immediat.

A banda d’aquesta sortida, els Xiquets de Torredembarra també han tancat una actuació, a través d’un intercanvi, pel pròxim 13 d’octubre a Vilafranca del Penedès, data en què participaran en la diada de la Colla Jove.

Gamma alta de 7 dels Nois de la Torre

Ja a la tarda, els Nois de la Torre han preparat grans fites de cara a la diada de la Verdura. A manca de l’últim assaig de divendres, els de la camisa Blau cel volen portar el 5de7 i el 3de7 aixecat per sota en una de les seves actuacions més importants després de les dues de les festes majors.

A la mateixa diada, també hi prendran part els Xicots de Vilafranca, els Castellers d’Esparreguera i els Brivalls de Cornudella. Caldrà veure si els Xicots opten per portar-hi algun castell de 8 pisos. Per la seva banda, Esparreguera i Brivalls, es decantarien per construccions de 7 i de 6.

"Els Torraires de Montblanc tornen a les places" "🎉TOT A PUNT: Les xifres de gamma extra per a la gran la Diada del Mercadal"