Dos castells de nou al 50è aniversari dels Castellers de Barcelona

Les colles vallenques han aconseguit fer l’aleta al 3de9 amb folre
La Colla Joves ha estrenat el pilar de 7 amb folre a Barcelona | David Prats

La plaça de Sant Jaume ha viscut aquest dissabte l’actuació del 50è aniversari dels Castellers de Barcelona. A banda dels locals, la cita ha comptat amb la participació de les dues agrupacions dels Xiquets de Valls que, tot i algunes absències, han apostat per portar el millor repertori que tenen.

La Vella suma un altre 3de9f

La diada de Barcelona es presentava amb molts hàndicaps per la Colla Vella. La tècnica rosada ha hagut de recompondre una mica les alineacions per poder garantir el castell de nou. Tot i això, la tarda no ha començat perquè el 3de9 amb folre de sortida ha quedat en intent desmuntat. El tancament als pisos de quints i sisens ha fet que l’enxaneta desistís a pujar en el moment que es col·locava l’aixecador.

3de9f descarregat de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a l'aniversari dels Castellers de Barcelona | David Prats

Seguidament, la Vella hi ha tornat amb el tres. Aquesta vegada han pogut lligar millor l’estructura per baix i s’ha pogut completar sense problemes aparents. A la tercera ronda, han descarregat el 4de8 amb el pilar, que cada cop té millors mides per pujar un pis més. També ha donat bones sensacions el 5de8, estructura que per Sant Joan també demana un esglaó més.

Com a colofó d’una jornada llarga (més de tres hores), la colla que dirigeix Albert Martínez ha descarregat l’espadat de 6 a la ronda de pilars. Després d’aquesta actuació, la Vella es tancarà les dues pròximes setmanes al local amb l’objectiu de preparar les cites de Sant Joan.

Llums i ombres per la Joves

Després del bon assaig de divendres, la Joves s’ha presentat a Barcelona amb ganes d’avançar el castell de nou pisos. Prèviament, els del carrer d’en Gassó han descarregat un 2de8 amb folre molt ben controlat. Tot fa pensar que sí aconsegueixen completar bons assajos en les pròximes setmanes aquesta construcció es podria convertir en 2de9 amb folre i manilles de cara a Sant Joan.

A la segona ronda, ha arribat l’hora de la veritat. Els de la camisa vermella han escollit el 3de9 amb folre. L’estructura ha pujat prou bé fins a l’entrada dels més petits. S’ha carregat sobradament, però els problemes a dalt s’han evidenciat a la baixada. Ha acabat saltant per quarts quan l’aixecador ja havia deixat l’alçada de dosos.

3de9f carregat de la Colla Joves Xiquets de Valls a l'aniversari dels Castellers de Barcelona | David Prats

Tot i la caiguda del castell de nou, la Joves ha continuat amb el programa previst. A la tercera ronda, han completat el 3de8 amb el pilar, castell, que a diferència de Vila-seca, s’ha mantingut més estable en l’estructura del tres. Per rubricar la jornada barcelonina, els de Francesc Ramon han estrenat el primer pilar de 7 amb folre del curs. Un espadat que s’ha completat amb molta solvència.

  

Aniversari fallit de Barcelona

No ha estat l’actuació dels 50 anys que volien els Castellers de Barcelona. Els de Jaume Montoliu han començat ambiciosos la cita amb el 4de9 amb folre. El castell ha pujat rebregat i molt obert. Ha acabat cedint en el moment en què s’havia col·locat l’aixecador i quan l’enxaneta estava a l’altura de dosos.

La colla de la capital catalana ha refet la diada amb el 3de8, el 4de8 i el 9de7 amb una enxaneta. A la ronda de pilars, han fallat amb el pilar de 6. L’espadat s’ha trencat entre el segon i el terç en el moment que l’enxaneta estava a punt de fer la motxilla d’entrada.

3de8 descarregat dels Castellers de Barcelona al seu aniversari | David Prats

 

"Diumenge casteller amb possibilitat de veure construccions de vuit" "Vella i Joves coincidiran a l’aniversari dels Castellers de Barcelona"