La Joves de Valls fa l’aleta al pilar emmanillat a Igualada

Els de la camisa vermella ja tenen al sac el primer gamma extra de la temporada
Pilar de 8 amb folre i manilles descarregat per la Colla Joves Xiquets de Valls a la festa major d'Igualada | Pau Corcelles

La quarta colla prevista divendres que ve a Vilafranca, la Colla Joves Xiquets de Valls, va acabar la seva preparació a plaça aquest diumenge al migdia a Igualada. Els del carrer d’en Gassó hi van poder treure rèdit, carregant i descarregant, per fi, el seu primer pilar de 8 del curs.

 

A la capital de l’Anoia, els Moixiganguers locals es van anotar la tripleta de vuit pisos amb la torre de 8 folrada com a millor estructura. Per la seva banda, els Capgrossos de Mataró, que retornaven del parèntesi estival, van completar el 4de8 com a màxima fita.

 

La Joves ja té la foto del pilar de 8

L’èxit notable dels de la camisa vermella, però va ser precedit d’una topada amb el 4de9 amb folre. En van haver de desmuntar tres peus i, quan el van validar, se’ls va desmanegar molt aviat i amb sisens el van tirar per avall. Era el castell de la segona ronda, que va arribar després d’un 3de9 amb folre correcte de mides.

 

Després de desmuntar el 4de9 folrat, van descarregar amb solvència el 2de8 amb folre i el 4de8 amb el pilar. Finalment, a la ronda de pilars, va arribar l’anhelat pilar de 8 amb folre i manilles. Els va anar bé, perquè amb el quart de l’espadat col·locat, la construcció se’ls va aturar i el van poder completar amb força correcció.

 

Bona festa major pels Moixiganguers

La colla local va sortir de torre de 8 amb folre, que van completar amb comoditat, després de controlar la tendència que va tenir el castell a girar-se. Tant el 3de8 de la segona ronda com el 4de8 de la tercera, van ser correctes i van demostrar que, tot i els entrebancs de principi de temporada, els tenen a l’abast.

 

Els Capgrossos tornen relaxats

L’altra colla convidada a Igualada van ser els Capgrossos de Mataró que, tot just tornats de vacances, no es van aventurar a anar més enllà del 4de8. Els de la camisa blau marí també es van apuntar la torre de 7 i el 5de7.