La Joves de Valls porta el castell de nou en solitari a la Riera de Gaià

El cap de setmana també ha tingut d’altres diades a Bonastre, la Pineda, la Vilella Alta o al barri tarragoní de Maria Cristina

Diumenge, a la mateixa hora que a Mataró se celebraven les Santes, la Riera de Gaià va viure la diada de la festa major de Santa Margarida amb la participació de la Colla Joves Xiquets de Valls. Els de la camisa vermella, que van actuar sense cap altra colla al costat, van descarregar el 3de9 amb folre a la segona ronda. També es van anotar el 5de8, el 2de8 amb folre i el pilar de 6 carregat.

Els del carrer d’en Gassó afronten aquest pròxim cap de setmana dues sortides. A Sitges (dissabte), on podrien repetir el castell de nou i a l’Aquopolis  de la Pineda, on rodaran castells de set.

Dues clàssiques a Bonastre

A la tarda, la festa major de Bonastre va comptar amb la participació dels Nens del Vendrell i els Xiquets de Reus, dues colles que tenen consolidada plenament la gamma bàsica de vuit pisos.

A quatre dies de la diada de Santa Anna, els Nens del Vendrell van descarregar el 3de8, el 4de8 i la torre de 7. De cara a dijous, la colla de la capital del Baix Penedès vol estrenar la primera torre de 8 amb folre i el pilar de 6.

A Bonastre, els Xiquets de Reus, que el dia abans van actuar al Catllar, van completar també la clàssica de vuit amb el 4de8, el 3de8 i el 2de7. Els de la camisa avellana es volen tornar a plantejar la tripleta de vuit pisos a la diada del barri de Santa Anna del pròxim dissabte 28 de juliol. L’estrena del 5de8 està prevista pel mes d’agost.

Castells de sis a la Vilella Alta

La festa major de la Vilella Alta va comptar amb la participació dels Xiquets del Serrallo i els Brivalls de Cornudella. Ambdues formacions van apostar per construccions de sis pisos en aquest municipi de la comarca del Priorat.

Els Xiquets del Serrallo, després d’actuar el dia abans al Catllar, van completar el 3de6, el 4de6 i el 4de6 amb l’agulla. Per la seva banda, els Brivalls de Cornudella van sortir de plaça amb el 3de6 amb l’agulla, el 2de6 i el 4de6. Va ser una actuació de rodatge de castellers de cara a compromisos de més transcendència. 

Primer pilar de 5 carregat dels Xiquets de Vila-seca

Les festes de Sant Jaume de la Pineda van acollir una cita castellera amb els Xiquets de Vila-seca i els Nois de la Torre, que va ser l’única agrupació que va portar un castell de set.

Els torrencs van alçar el 3de7, el 4de6 amb l’agulla i el 3de6 amb l’agulla. D’altra banda, els Xiquets de Vila-seca van bastir el 3de6 amb l’agulla després d’un intent desmuntat, el 2de6, el 4de6 i el pilar de 5,  el primer de la temporada.

Un altre 2de7 dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau

Després de lluir-se al Catllar amb el primer pilar de 7 amb folre, diumenge els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van acudir a les festes del barri de Maria Cristina de Tarragona. Els de la camisa verda van completar el 2de7, el 4de7 amb l’agulla i el 3de7.