Els Minyons de l’Arboç en disposició d’estrenar els castells de set

La diada d’inici de temporada arbocenca comptarà amb tres colles convidades
Un pilar dels Minyons de l'Arboç | Toni González

El carrer Major de l’Arboç acollirà dissabte, a partir de les sis de la tarda, la diada d’inici de temporada dels Minyons de l’Arboç. Els de la camisa vermella compartiran plaça amb els Nens del Vendrell, els Bordegassos de Vilanova i els Castellers de Sant Vicenç dels Horts. Les quatre agrupacions esperen oferir els seus millors castells possibles.

L’Arboç vol els set pisos

Si tot va com ha d’anar, els Minyons de l’Arboç es plantejarien una actuació d’inici de temporada de màxims. La colla que dirigeix Joan Inglada apostaria per estrenar els dos castells bàsics de set i la torre de 6. A la ronda de pilars, també s’atrevirien amb l’espadat de 5.

La colla d’aquesta localitat de la comarca del Baix Penedès, ha assolit, segons la Base de Dades de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, el 2de6 (1 descarregat), el 4de6 (3 descarregats), el 3de6 (3 descarregats + 2 intents desmuntats), el 3de6 (2 descarregats) i el 3de6 amb l’agulla (3 descarregats).

Els Nens buscaran la consolidació

Després de la diada d’aniversari de dissabte passat, els Nens del Vendrell es plantegen seguir amb la consolidació del 3de8 i la torre de 7, castells que han assolit en les darreres actuacions. A més, també estan treballant el 4de8, però no està clar que pugui arribar de cara a l’Arboç.

Els de Francesc Huertas i Daniel Doria estan portant un començament de temporada amb tranquil·litat. Han completat el 3de8 (3 descarregats), la torre de 7 (4 descarregades) i el 5de7 (3 descarregats) com a millors construccions.

Fites de les altres colles participants

Els Bordegassos de Vilanova i els Castellers de Sant Vicenç dels Horts també volen alçar el seu millor repertori a la plaça arbocenca. Els de la camisa groc-terrós podrien optar per estrenar un castell de vuit. D’altra banda, els de Sant Vicenç apostarien per, almenys, una construcció de set.

Des de principi de temporad, els vilanovins han fet el 5de7 (3 descarregats), el 7de7 (2 descarregats), el 4de7 amb l’agulla (7 descarregats), el 3de7 (6 descarregats) i el 4de7 (6 descarregats + 1 intent desmuntat) com a màximes construccions.

Per la seva banda, els Carallots han assolit el 3de7 (4 descarregats + 3 intents desmuntats), el 4de7 (2 intents desmuntats), el 2de6 (2 descarregats), el pilar de 5 (3 descarregats) i el 5de6 com a millors castells.

"Els Nens del Vendrell obriran la diada del Pati" "Els Xiquets d’Alcover aturen la seva activitat per manca d’efectius"