Els Nens del Vendrell perden la categoria de nou

Els vendrellencs també han baixat en les xifres de castells de la gamma alta de vuit

Després de tres temporades assolint castells de nou pisos, els Nens del Vendrell han patit una davallada aquest 2018. A banda de perdre els galons de nou, la colla de la capital del Baix Penedès només ha descarregat el 7de8 en una ocasió i un dels seus castells insígnia, la torre de 8 amb folre, només l’ha aconseguit coronat.

Dimissió de Pere Rovira amb la temporada començada

Al Vendrell hi ha hagut un retrocés. Precisament per aquest fet, a finals de maig, la tècnica dels Nens encapçalada per Pere Rovira va presentar la seva dimissió al·legant que no es veia capaç de liderar una colla que perdia la il·lusió i la força. Coincidint amb la marxa de Rovira, el president, Isidre Aymerich, que havia estat escollit al gener, també deixava el càrrec per poder configurar la junta administrativa i tècnica en un mateix pack

Entra en escena una junta administrativa i tècnica provisional

A principis de juny, els Nens del Vendrell van celebrar una assemblea extraordinària per abordar aquesta situació de caràcter excepcional. Va servir per fer efectiva la dimissió de la junta i tècnica actual i es va aprovar l’única candidatura presentada per dirigir la colla fins a final de temporada.

Així doncs, Guillem Vinyes i Jordi Cunillera van ser els escollits per liderar l’aspecte tècnic agafant el relleu de Pere Rovira, mentre que Maria Cunillera, que ja havia estat cap de colla, era l’encarregada d’ocupar-se de la presidència. L’objectiu d’aquests equips, que no es conceben com a junta gestora, es van crear per treballar conjuntament de cara a un futur relleu a la temporada 2019.

Un 2018 amb una gamma limitada

El canvi de tècnica amb la temporada ja començada i els diversos canvis en les alineacions han propiciat que els Nens es veiessin obligats a fer un pas enrere. Han descarregat 31 castells bàsics de vuit, però han topat amb la torre de 8 amb folre, que van carregar per Santa Anna i van deixar en intent al Concurs de Castells.

La pèrdua de la torre va obligar a la colla vendrellenca a replantejar-se la fira de Santa Teresa, la darrera actuació important de l’any. A la plaça Vella, a banda de tornar a completar les dues estructures de la gamma bàsica de vuit, es van apuntar el 7de8, castell que mai havien assolit.

S’espera que després d’aquesta temporada  de transició, els Nens puguin créixer i tornar a ser la colla que dominava la torre de 8 folrada, el 5de8 i el pilar de mèrit. I sí el volum de gent ho permet tornar a plantejar-se castells de nou pisos.

Estadístiques de la temporada 2018 (A partir del 9de7)

Tde8f 1c+1i

7de8 1d

3de8 17d

Pde6 1i

4de8 14d

Tde7 16d

9de7 1d