EN DIRECTE

⚠️🌧 Talls de carreteres, inundacions i estralls arreu en l’últim dia del Glòria

Els Nens del Vendrell es preparen per Santa Anna

Els vendrellencs busquen la primera torre de vuit folrada de la temporada
Els Nens del Vendrell volen portar la torre de 8 folrada a la seva festa major | Nens del Vendrell

S’acosta Santa Anna, una de les actuacions més esperades dels Nens del Vendrell. Es tracta d’una diada històrica i tradicional que sempre escau el 26 de juliol, independentment el dia que sigui. Tampoc compta amb cap formació convidada. Aquest dijous, a partir de dos quarts de dues del migdia, a la plaça Vella, la colla vendrellenca buscarà enlairar els seus millors castells en honor a la seva patrona.

La torre, el gran objectiu de la festa major

Els Nens es presenten a Santa Anna menys ambiciosos que l’any passat, però amb el fet d’haver hagut d’afrontar el canvi de tècnica amb la temporada ja començada. La colla que dirigeixen Guillem Vinyes i Jordi Cunillera ha fet un treball de solidificació durant aquest mes i mig que porten al càrrec. Tot aquest procés s’ha de traduir en un pas endavant de cara a la diada de festa major.

 

La colla vendrellenca apostarà per l’estrena de la primera torre de 8 amb folre, després d’haver consolidat la de set. A més, també apostaran per un 3de8 i 4de8, que també han estat molt utilitzats en aquests primers compassos de la temporada. En el cas de completar la primera tripleta de vuit pisos de l’any, es podrien plantejar l’espadat de 6 a la ronda de pilars.

 

Pel que fa al 5de8 i d’altres estructures superiors, els Nens les aparquen de cara al mes d’agost. Tot i això, des de la tècnica no es marquen cap fita en concret i només volen recuperar la il·lusió a la colla que a principis d’aquesta campanya s’havia estancat.

Les xifres dels Nens

Fins abans de Santa Anna, els Nens han fet el 5de7 (3 descarregats), la torre de 7 (9 descarregats), el 4de8 (5 descarregats) i el 3de8 (6 descarregats) com a millors construccions. Són unes estadístiques en què es reflecteix que la colla encara no ha patit cap caiguda en aquest 2018.