GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els Nens del Vendrell volen confirmar el creixement al seu aniversari

Sants i Gràcia també acudiran a la cita
El local dels Nens del Vendrell. | BPDiari

Arriba el primer compromís important de la temporada pels Nens del Vendrell. Diumenge, a partir de la una del migdia, a la plaça Vella, la colla de la capital del Baix Penedès celebrarà la diada del 93è aniversari amb la intenció de fer un pas més. A la cita, també hi seran els Castellers de Sants i els Castellers de la Vila de Gràcia, dues agrupacions que volen començar amb bon peu el nou mes.

 

Objectius de màxims pels Nens

Els Nens del Vendrell encaren la diada d’aniversari amb el repte de portar els màxims castells a plaça. La colla dirigida per Francesc Huertas i Daniel Doria fa dues setmanes van estrenar el 3de8 i la torre de 7 a Gràcia, i si no passa res, aquestes dues construccions formaran part de l’actuació de diumenge.

 

D’altra banda, el Nens estan treballant el 4de8 intensivament per estrenar-lo quan més aviat millor. La feina a l’assaig entorn de aquest castell és progressiva però fins a l’assaig d’aquest divendres no es pot assegurar que vagi a l’aniversari. En cas que no arribi el carro gros, els vendrellencs farien un castell de la gamma alta de set com a tercer castell.

 

La pretemporada dels Nens del Vendrell ha estat més tranquil·la del que ha estat habitual en els darrers anys. Han completat el 3de8 (1 descarregat), la torre de 7 (2 descarregats), el 5de7 (1 descarregat) i el 4de7 amb l’agulla (5 descarregats) com a millors construccions.

 

Vuit pisos per les colles barcelonines

Al Vendrell, els Castellers de Sants tenen la idea de seguir rodant els castells de la gamma bàsica de vuit amb les rotacions que són de vital importància aquesta temporada. A falta de l’assaig de divendres, els borinots encara no han decidit quin serà el tercer castell.

 

Després d’un final de la temporada no massa satisfactori, Sants ha començat el curs amb molta prudència. Han assolit el 3de8 (5 descarregats), el 4de8 (4 descarregats), la torre de 7 (5 descarregats) i el 9de7 (1 descarregat) com a màximes fites.

 

Els Castellers de la Vila de Gràcia sí que tenen ja al cap un programa més tancat. Els d’Oriol Constantí es plantaran a la capital del Baix Penedès amb el 4de8 com a màxim objectiu. La torre de 7 i el 5de7 seran els altres castells que conformaran el seu repertori.

 

Els graciencs es plantegen un any de transició i això s’ha notat en la planificació de temporada. Fins al moment, han completat el 4de8 (3 descarregats + 2 intents desmuntats), la torre de 7 (5 descarregats), el 5de7 (5 decarregats) i el 7de7 (3 descarregats) com a castells més destacats.