Els Xiquets de Reus, distingits com a Colla de la Temporada a la Nit dels Castells

El casteller de la Jove, Jordi Sentís, ha rebut el Premi a la Trajectòria i el 3d9sf de les colles vallenques ha estat declarat el Moment de la Temporada
Pla general del 4d9f carregat dels Xiquets de Reus, en segona ronda de la Diada del Mercadal. | ACN

 

Els Xiquets de Reus han estat distingits com la Colla de la Temporada a la XIV Nit de Castells. Han rebut el premi per «haver aconseguit continuar fent castells de 9 amb una certa regularitat en un any de retrocés generalitzat entre les colles del seu nivell», segons el jurat. El tarragoní Jordi Sentís, de la Colla Jove, s'ha endut el premi a la Trajectòria. D'altra banda, les dues colles vallenques i la diada de Santa Úrsula protagonitzen el «Moment casteller de la temporada». 

 

 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Els Xiquets de Reus, Colla de la Temporada

La catorzena Nit de Castells s'ha celebrat aquest dissabte al vespre a Valls. Més de 300 persones s'han aplegat al Centre Cultural per acomiadar una temporada històrica, en la qual s'han pogut veure dues versions d'un castell inèdit: el 3d9sf. L'acte ha estat presentat per Aina Mallol i Carles Cortés i hi havia representades una seixantena de colles. 

 

Els Xiquets de Reus han estat els triomfadors de la nit. Han estat premiats amb el guardó Colla de la Temporada. Malgrat que no es tracta d'una colla gamma extra, han estat distingits per «haver aconseguit continuar fent castells de 9 amb una certa regularitat en un any de retrocés generalitzat entre les colles del seu nivell», segons han expressat els membres del jurat. 

 

El tarragoní Jordi Sentís, premi a la trajectòria

El casteller de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, Jordi Sentís, ha rebut el premi a la trajectòria. Ha estat guardonat per «la seva activa trajectòria amb la colla, on va començar pujant amb la canalla en els primers anys i es manté en primera línia exhibint compromís, capacitat i constància», ha manifestat el jurat. Sentís ha rebut el premi de mans de l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, amb qui comparteix camisa. 

 

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha estat la primera colla que ha carregat el 3de9 sense folre. | Àngel Ullate

El 3d9sf de les colles vallenques, moment de la temporada

El premi al «Moment casteller de l'any» ha estat per la Colla Joves i la Colla Vella, concretament pel gran moment de la temporada: els dos 3d9sf que van alçar durant la diada de Santa Úrsula. «La millor actuació castellera de tots els temps», ha subratllat el jurat. Els caps de colla de la Vella, Albert Martínez, i de la Joves, Francesc Ramon, han recollit el doble reconeixement. 

 

La plaça de la temporada, a Terrassa

El reconeixement de «Plaça de la Temporada» ha viatjat fins a Terrassa. La plaça Vella ha estat premiada per «haver estat testimoni d’alguns dels grans episodis de la història castellera recent i haver recuperat enguany els 10 pisos». D'altra banda, Pilarín Bayés ha estat reconeguda com a «Ambaixadora dels Castells», per «tenir present els castells en les seves creacions de manera constant i entusiasta i haver contribuït a la seva difusió més enllà del seu àmbit propi».