Repsol renova l'acord anual de 10.000 euros amb la Coordinadora Castellera

La signatura es repeteix cada any des del 2012 | La formació i difusió del món casteller, claus
Repsol i la coordinadora d ecolles castelleres han reeditat l'acord que signen des de l'any 2020 | David Oliete

La companyia Repsol tornarà a aportar 10.000 euros a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) durant l'any 2020, tal com han formalitzat les dues institucions aquest dilluns en el nou acord de col·laboració que han signat. És el vuitè any consecutiu que es produeix —des del 2012—, i ambdues parts han mostrat la seva satisfacció i el seu compromís per seguir treballant en favor de la difusió del món casteller arreu del món.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Les prioritats de la coordinadora de cara al 2020 passen per mantenir la línia de treball en formació interna i difusió de la cultura popular dels castells, ja avançada en la línia dels darrers anys, i també situar en el calendari la gran efemèride del 2020: el desè aniversari dels castells a la selecta llista del Patrimoni Immaterial de la Humanitat que selecciona la UNESCO. També està previst treballar en la definició de diverses activitats i iniciatives periòdiques durant l'any a casa nostra.

 

Aquest 2020 se celebrarà el 10è aniversari de la proclamació dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

La signatura del nou conveni ha servit també per fer balanç del 2019, on l'aportació de Repsol —d'altres 10.000 euros— va servir per organitzar les jornades de Bones Pràctiques de Gestió en el Món Casteller, pensades per abordar qüestions fiscals, legals o organitzatives de les colles i va tenir lloc a Igualada, o per muntar l'acte de celebració del trentè aniversari de la Coordinadora el passat mes de juny.

 

El nou acord l'han signat el president del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font, i el representant de la Coordinadora Jordi Crespo, amb la tradicional encaixada de mans als peus de la Catedral de Tarragona.