La resta d’actuacions castelleres d’un cap de setmana apassionant

Sitges, Vila-seca, Reus, Altafulla han estat escenaris que també s’han de tenir en compte

A banda dels èxits que s’han vist a Vilanova i Vilallonga, el darrer cap de setmana del mes de juliol ha deixat bon regust de boca en altres places. A la zona tradicional, destaquen les diades de Sitges, Vila-seca i Reus amb pràcticament totes les colles participants complint amb el seu programa.

Cara per la Vella i creu pels Xiquets a Vila-seca

Dissabte, Vila-seca va viure la seva diada castellera de la festa major d’estiu amb la participació de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Xiquets de Tarragona i la colla local, els Xiquets de Vila-seca.

La Colla Vella va oferir un bon registre el dia abans de lluir-se a Vilallonga. Els d’Albert Martínez van descarregar el 5de8, el 3de9 amb folre, el 4de8 amb el pilar i el pilar de 6.

Els Xiquets de Tarragona van fallar en la primera temptativa de castell de nou de la temporada. Els ratllats van intentar sense èxit el 3de9 amb folre a la segona ronda. Abans, havien completat el segon 5de8 d’any. Van redreçar la diada vila-secana amb el 4de8 i el 3de8.

Els Xiquets de Vila-seca van completar una gran festa major amb el 2de6, el 5de6, el 3de6 i el pilar de 5.

La Joves assoleix un altre 3de9f a Sitges

Pocs dies abans de la Firagost, la Colla Joves Xiquets de Valls es va apuntar un altre castell de nou. El van plantar a la segona ronda de la diada de juliol de Sitges després de fer-ne un intent desmuntat. Els de la camisa vermella també van enlairar el 5de8 i el 4de8 al Cap de la Vila sitgetà.

La colla amfitriona, la Jove de Sitges, va carregar de sortida la primera torre de 7 de l’any. Seguidament, van fer un intent desmuntat de 7de7. Van acabar la diada amb un 5de7 i el 4de7 amb l’agulla.

Els Castellers de Castelldefels es van anotar 3de7 amb l’agulla, el 4de7 amb l’agulla i el 5de7. A la ronda de pilars, van enlairar el pilar de 5 aixecat per sota. 

Per la seva banda, els Minyons de l’Arboç van alçar construccions de sis pisos.

Quarta tripleta de vuit dels Xiquets de Reus

La diada del barri de Santa Anna de Reus va servir per veure una altra tripleta de vuit dels Xiquets locals.  Els de la camisa avellana van descarregar el 4de8, el 3de8 després d’un intent desmuntat i el 2de8 amb folre.

Els Nois de la Torre van completar el 3de6 amb l’agulla, el 3de7 i el 4de7. Van cloure la diada amb un pilar de 5.

Per la seva banda, els Brivalls de Cornudella  van enlairar el 3de7, el 4de7 després d’un intent desmuntat i el 3de6 amb l’agulla. A la ronda de pilars, també van descarregar el pilar de 5.

Altafulla fa el 3de7 a la diada d’Estiu

Els Castellers d’Altafulla es van apuntar l’únic castell de set pisos que es va veure a la diada d’Estiu del barri de Baix a Mar. Els de Ca l’Ixart van descarregar el 3de7 a la segona ronda. També van completar el 5de6 i el 4de6. A la ronda de pilars, van descarregar el pilar de 5.

Els Salats de Súria, que van tancar la primera part la temporada, es van apuntar el 3de6, la torre de 6 i el 3de6 amb l’agulla. Van finalitzar la diada amb el pilar de 5.

Els Xiquets d’Alcover  van sortir de plaça amb dos 3de6 i un pilar de 4 aixecat per sota. En canvi el 2de6, els va quedar en intent desmuntat.