Rodatge de les dues colles vallenques per Sant Miquel

A Lleida, la Joves ha deixat a mitges el 3de9f i la Vella el 4de8 amb el pilar
3de9f descarregat per la Colla Vella dels Xiquets de Valls a la diada de Sant Miquel de Lleida | 3 Rondes

Les construccions de la gamma bàsica de 9 han estat les protagonistes aquest diumenge al migdia a la diada de Sant Miquel de la plaça de la Paeria de Lleida. Les dues colles dels Xiquets de Valls hi han acabat firmat un bon resultat, però sense voler situar-se al màxim de les seves possibilitats. A més, ambdues han sortit amb una caiguda de la capital del Segrià.

 

Els Capgrossos de Mataró sí que hi han anat amb el màxim al seu abast, i han pogut igualar la diada de les Santes del passat mes de juliol. En canvi, els amfitrions, els Castellers de Lleida, han tornat a topar amb la malastrugança del 4de8.

 

La Joves maquilla la caiguda de 3de9f

 

La Colla Joves Xiquets de Valls ha ensopegat de sortida amb el 3de9 amb folre. Ha estat un tres que ha pujat de pressa, encara que per baix s’han vist desajustos entre els terços i els segons tapats. Un cop feta l’aleta, s’ha estirat a quarts i terços. Finalment, els problemes dels pisos inferiors no s’han pogut aturar i l’estructura ha acabat cedint quan s’estaven a punt de retirar els quints.

 

A la segona ronda, han alçat el 2de8 amb folre. Seguidament, han descarregat el 4de8 amb el pilar sense massa entrebancs. Per cloure una diada lleidatana agredolça, s’han apuntat el pilar de 7 folrat a la ronda de pilars.

 

Banc de proves de la Vella

A Lleida, la Colla Vella hi ha descarregat un dels millors 3de9 amb folre que han fet enguany. Ha estat un castell amb manilles reforçades i amb perspectiva d’apujar-lo un pis més el pròxim dissabte a la diada del Mercadal de Reus.

 

A la segona ronda, han carregat un 4de8 amb el pilar que tenia la novetat del quart de l’espadat. Quan el pilar ha quedat sol damunt la pinya, s’ha vist com el segon se n'anava enrere i ha acabat cedint després que l’enxaneta fes la motxilla de sortida.

 

Els de la camisa rosada han assolit un 5de8 sense massa angúnies i peces noves a la tercera ronda. A la ronda de pilars, s’han anotat un pilar de 6 amb l’estrena d’una quart nova. Una actuació notable per preparar el Mercadal de Reus de la setmana que ve, diada on poden tornar els castells de gamma extra.

 

Solvència dels Capgrossos

A pesar de no tenir la massa social suficient, els mataronins s’han agradat a Lleida. D’entrada, han descarregat el tercer 5de8 de l’any amb molta comoditat. Tot i que se’ls ha ajuntat una mica el tres i la torre, el tronc ha treballat durant tota l’execució sense excessives dificultats.

 

A la segona ronda, ha arribat l’hora d’assolir el 3de9 amb folre, castell que van estrenar a la diada de les Santes. Ha estat un tres que ha pujat amb bones mides i que només ha calgut que el lluitessin una mica terços durant la descarregada. Per acabar, han completat la torre de 8 amb folre i el pilar de 6 a la ronda de pilars.

 

Lleida s’encalla amb el 4de8

Els Castellers de Lleida confiaven que Sant Miquel seria el dia que podrien vèncer definitivament els problemes amb el 4de8. Tot i això, els de la camisa grana n’han fet dos intents desmuntats per la indecisió de la canalla. Han sortit de plaça amb la torre de 7, el 7de7 i el 5de7.

"Les colles vallenques coincideixen per Sant Miquel a Lleida" "La diada del Mercadal ja té ordre d’actuació"