Sant Magí pren el pols a les quatre colles de Tarragona

Xiquets, Jove, Sant Pere i Sant Pau i Serrallo esperen lluir-se a la plaça de les Cols
La diada de Sant Magí espera grans castells per part de les quatre de colles de Tarragona | Tarragona Turisme

Tot just finalitzat el cap de setmana, dilluns serà el torn de Sant Magí, una de les cites importants de l’agost casteller. Es tracta d’una diada especial, pel lloc on se celebra i pel ritual que comporta l’espai que han de compartir les quatre colles tarragonines.

 

La diada de Sant Magí començarà, a partir de les dotze del migdia, a la plaça de les Cols. Les quatre agrupacions de la ciutat han preparat amb moltes ganes l’actuació i esperen plantar-s’hi amb la màxima ambició.

 

El sorteig de Sant Magí que es va celebrar aquest passat dilluns als estudis de TAC-12, la televisió pública del Camp de Tarragona, va determinar que els Xiquets del Serrallo siguin els encarregats d’obrir plaça. La Jove de Tarragona actuarà en segona posició, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau seran tercers i els Xiquets de Tarragona tancaran les rondes.

 

Estrenar el 5de9f, l’objectiu de la Jove

Pel que de moment es coneix, la Colla Jove Xiquets de Tarragona es voldria plantar a la plaça de les Cols amb el 9de8 i el primer 5de9 amb folre de l’any. També caldrà estar atents per si arriben amb alguna cosa més. De moment, han treballat el 4de9 amb folre i l’agulla, encara que es desconeix si estarà a punt. A la ronda de pilars, els liles optarien pel pilar de 7 folrat.

 

 

Els Xiquets volen tirar endavant

El començament de temporada no ha estat gaire bo pels Xiquets de Tarragona. Tot i això, Sant Magí es presenta com una revifada pels ratllats. Els objectius són estrenar el 3de9 amb folre i descarregar el 5de8, castell que han desmuntat en més d’una ocasió. Com a tercera estructura, es podrien atrevir amb el 7de8.

 

Sant Pere i Sant Pau a la recerca del dos

Després de descarregar el pilar de 7 amb folre al Cós del Bou, estructura que han descartat per Sant Magí, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau tenen l’objectiu d’estrenar el 2de8 amb folre, que l’any passat van aconseguir per primera vegada a la seva història en aquesta diada. Els de la camisa verda també tenen en cartera el 3 i el 4de8. També han assajat el 4de8 amb l’agulla, encara que no se sap si estarà llest per aquest 19 d’agost.

 

Gamma alta de set del Serrallo

Els Xiquets del Serrallo volen arribar a Sant Magí amb castells de la gamma alta de set, com per exemple, el 5de7 o els dos castells amb l’agulla. També han treballat el 2de7 i fins i tot el 3de8, que no han assolit mai en el seu historial. Tot i això, sembla que aquests grans coets no arribaran fins Santa Tecla.