Sant Pere i Sant Pau estrena el pilar de 7 amb folre al Cós del Bou

A Ferran, els Xiquets de Tarragona afinen els castells de cara a Sant Magí
Pilar de 7 amb folre descarregat pels Castellers de Sant Pere i Sant Pau a la diada de Sant Roc | 3 Rondes

Les colles tarragonines han estat les protagonistes de la tarda del 15 d’agost. A les festes de Sant Roc del carrer del Cós del Bou, la Jove de Tarragona i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han ofert una actuació completa en què els castells de vuit pisos han tingut un paper destacat. A més, Sant Pere i Sant Pau ha estat capaç de portar el primer pilar de 7 amb folre del curs.

D’altra banda, a la pedania de Ferran, que també celebrava la festa major d’estiu, els Xiquets de Tarragona han aconseguit plantar amb un pis menys els tres castells que tenen previst portar en la diada de Sant Magí del pròxim dilluns 19 d’agost.

Sant Pere i Sant Pau ja té el pilar de 7

Tarda extraordinària dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Els del barri cooperativista s’han apuntat el 3de8, el 2de7 i el 4de8, una clàssica que els ha servit per preparar-se de cara una ronda de pilars molt especial. I és que els de la camisa verda s’han adjudicat el primer pilar de 7 amb folre de l’any i han tancat el cercle després d’una caiguda amb aquest castell per Sant Magí del 2018.

Després de l’actuació, els de David Lobo s’han traslladat a la plaça de les Cols on han fet una prova de 2de8 amb folre fins a quints. A manca del darrer assaig d’aquest divendres, Sant Pere i Sant Pau preveu la tripleta de vuit pisos de cara a Sant Magí. Tampoc descarten l’estrena del 4de8 amb l’agulla, encara que caldrà veure com s’encaren les últimes proves.

La gamma alta de vuit marca la diada de la Jove

Sant Roc ha estat un banc de proves de Sant Magí per la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Els liles han descarregat el 5de8, el 4de8 amb l’agulla i el 2de8 amb folre. A la ronda de pilars, han aconseguit descarregar el tercer pilar de 7 amb folre de l’any.

5de8 descarregat per la Colla Jove Xiquets de Tarragona a la diada de Sant Roc | 3 Rondes

 

Un cop finalitzada la diada del Cós del Bou, la colla que dirigeix Gorka Bertran s’ha traslladat a la plaça de les Cols on ha fet proves de 9de8 fins a dosos i 5de9 amb folre fins a sisens. També han fet una prova de 3de10 amb folre i manilles fins a sisens i de 4de9 amb folre i l’agulla fins a sisens al Pla de la Seu.

Sant Magí ratllat amb un pis menys

Com és tradicional, la festa major de Ferran ha estat l’escenari de l’última aparició dels Xiquets de Tarragona abans de Sant Magí. Els ratllats s’han apuntat el 3de8, el 5de7 i el 7de7, tres estructures que volen apujar un pis més de cara a la festa major petita de Tarragona. Els d’Oriol Peiró també han previst un assaig aquesta nit a la plaça de les Cols per preparar la cita.

A la mateixa diada, els Castellers d’Altafulla, que afrontaven l’última sortida abans del parèntesi estival, han completat el 2de6, el 3de6 amb l’agulla i el 3de6. S’han acomiadat amb un pilar de 5 i un pilar de 4.

3de8 descarregat pels Xiquets de Tarragona a la festa major de Ferran | Xiquets de Tarragona

 

"Verds i Vella porten la gamma extra a la Bisbal" "La Bisbal es prepara per una altra actuació de gamma extra"