Tarragona es prepara per viure la diada del Pla de la Seu

Les tres colles participants no es presenten el seu millor moment de la temporada
Els Xiquets de Tarragona a la diada del Pla de la Seu de l'any passat | Xiquets de Tarragona

El primer compromís casteller important del mes de juliol es viurà dissabte a Tarragona. A partir de les sis de la tarda, al Pla de la Seu, s’hi donaran cita els Castellers de Vilafranca, els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sants. A diferència d’altres temporades, la diada es veurà rebaixada de nivell.

Els Xiquets volen tornar-hi amb el 5de8

Els Xiquets de Tarragona, organitzadors de la diada des del 2011, es marquen l’objectiu de repetir la catedral de vuit pisos, estructura que enguany han desmuntat en tres ocasions. Tot i això, el cap de colla dels matalassers, Oriol Peiró, podria rebaixar els objectius en cas que no funcioni l'assaig d'aquest divendres.

 

Fins al moment, l’agrupació tarragonina porta el 5de8 (3 intents desmuntats), el 3de8 (7 descarregats + 1 intent desmuntat), el 4de8 (4 descarregats + 2 carregats) i el 2de7 (1 descarregats) com a millors construccions.

Els verds estrenaran el 4de9 folrat

A diferència d’altres cursos, els Castellers de Vilafranca no arribaran al Pla de la Seu amb castells de gamma extra. Els penedesencs es troben en un moment de renovació i aspiren completar a Tarragona el 3de9 amb folre i estrenar el 4de9 amb folre. A la tercera ronda, optarien per la torre de 8 amb folre. En el cas que els tres castells funcionin, a la ronda de pilars optarien per l’estrena de l’espadat de 7.

 

Aquesta temporada, els vilafranquins han assolit el 3de9 amb folre (2 descarregats + 1 carregat), el 4de9 amb folre (2 intents desmuntats), la torre de 8 amb folre (2 descarregades), el 10de7 (2 descarregats), el 3de8 (4 descarregats), el pilar de 6 (4 descarregats + 1 carregat), el 4de8 (7 descarregats + 1 intent desmuntat) i la torre de 7 (4 descarregats +2 intents desmuntats)

Sants en un nivell per sota

Al Pla de la Seu de l’any passat, els Castellers de Sants van descarregar la torre de 9 amb folre i manilles. La visita del 2019 dels borinots serà molt diferent. Una sèrie de baixes i una caiguda de torre de 8 amb folre al Vendrell farà que la colla que dirigeix Pol Batlló afronti la cita tarragonina amb els dos castells bàsics de vuit. A la tercera ronda, optarien per un castell de la gamma alta de set.

 

La colla barcelonina es pren amb molta calma la nova temporada. Han fet la torre de 8 amb folre (1 intent), el 3de8 (5 descarregats), el 4de8 (8 descarregats), la torre de 7 (6 descarregades), el 5de7 (5 descarregats), el 4de7 amb l’agulla (5 descarregats) i el 7de7 (4 descarregats).