Tomàs Molina serà el padrí del pilar caminant dels Xiquets del Serrallo

El meteoròleg de TV3 participarà en la baixada dels pilars amb la colla del barri mariner
Tomàs Molina serà el padrí del pilar caminant dels Xiquets del Serrallo | Viquipèdia

L’home del temps de Televisió de Catalunya, Tomàs Molina, serà el padrí del pilar caminant dels Xiquets del Serrallo d’enguany. Ja fa unes quantes temporades que la colla busca padrins coneguts pel seu pilar. Fins ara ho han estat la periodista Danae Boronat, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, l’actor Toni Albà i l’actriu Júlia Creus.

Els Xiquets del Serrallo és l’única colla castellera que porta a la seva esquena un total de 24 pilars caminant consecutius arribant al balcó de l’Ajuntament de Tarragona sense caure. Com cada any, la cita serà el pròxim 24 de setembre. Tomàs Molina visitarà la ciutat i acompanyarà la colla en el seu recorregut fins al consistori tarragoní.

Una tradició històrica de les festes de Santa Tecla

El 24 de setembre, les colles castelleres de la ciutat s’enfronten a una última ronda ben especial en la diada castellera de la plaça de les Cols. Al peu de les escales de la Catedral, les colles han d’aixecar un pilar de quatre caminant i fer-lo arribar sota la balconada de l’Ajuntament, a la plaça de la Font.

El pilar, per tant, puja i baixa les escales del Pla de la Seu, enfila el carrer Major avall, desafia el fort pendent de la baixada de la Misericòrdia i resisteix el cansament quan recorren tota la plaça de la Font. En total, uns 500 metres que les colles tarden uns 10 o 15 minuts, de mitjana, a recórrer.

Les colles inicien el recorregut per ordre d’antiguitat. Per tant, els primers són els Xiquets de Tarragona, seguits de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i, per últim, dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

El pilar de la Mercè no és l’únic pilar caminant que existeix en el món casteller inserit en un context festiu, però sí que és el més espectacular a causa de la longitud i dificultat tècnica del recorregut i dels milers de persones que esperonen els seus castellers en tot moment. Prèviament, les colles de la ciutat oferiran dues rondes de castells a la plaça de les Cols.

"La Jove de Tarragona obrirà plaça per Santa Tecla" "Altres actuacions castelleres del tercer cap de setmana de setembre"