Torredembarra vol veure el gamma extra descarregat

La diada del Quadre comptarà amb la Jove de Tarragona, la Joves de Valls i els Nois de la Torre
3de9f de la Jove de Tarragona a la diada del Quadre de l'any passat | Gerard Recasens

 

Enguany, la diada castellera del Quadre Rosalia s’avança a dissabte per no coincidir amb la processó que tindrà lloc l’endemà. Per segon any consecutiu, el cartell de colles estarà format per la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Colla Joves Xiquets de Valls i la colla local, els Nois de la Torre. La cita serà, a partir de les sis de la tarda, a la plaça de la Vila.

La Jove hi vol dur castell de gamma extra

Després d’una setmana de descans, la Jove de Tarragona es planteja una actuació ambiciosa a Torredembarra. Els d’Aleix Bordas fa dies que treballen el 9de8 i el 5de9 amb folre per treure’ls a plaça. A falta de l’últim assaig, només es pot confirmar que els castells de nou bàsics estan assegurats i que el nou guanya més punts d’estrenar-se que el cinc. A la ronda de pilars, també es podrien atrevir a provar l’espadat de 7, que seria el primer de l’any.

 

Les xifres de l’inici de temporada de la Jove son optimistes per portar castells superiors al 3de9 amb folre aquest cap de setmana. Han fet el 5de8 (5 descarregats), el 4de9 amb folre (1 descarregat), el 3de9 amb folre (4 descarregats, el 4de8 amb l’agulla (3 descarregats) i el pilar de 6 (4 descarregats)

Compromís de la Joves per alçar un castell de nou

Tot i encara no haver paït el viatge a Washington, la Colla Joves Xiquets de Valls té l’objectiu de portar un castell de nou pisos al Quadre. Els de Francesc Ramon també es plantegen construccions de la gamma alta de vuit, com per exemple, el 5de8 i el 2de8 amb folre. A la ronda de pilars, caldrà veure si opten pel pilar de 6. L’assaig-actuació que faran aquest vespre als Garidells acabarà de determinar els castells per Torredembarra.

 

Fins ara, els de la camisa vermella han fet el 2de8 sense folre (1 carregat), el 3de9 amb folre (2 descarregats + 1 intent desmuntat), el 5de8 (2 descarregats), el 3de8 amb el pilar (1 descarregat + 2 carregats), el pilar de 7 amb folre (1 descarregat + 2 carregats) i el 2de8 amb folre (6 descarregats + 1 carregat) com a millors estructures. Bones dades, encara que massa caigudes.

Els Nois volen gamma alta de set

La colla amfitriona, els Nois de la Torre, es vol lluir a la festa major petita de la seva població. Com a mínim, els de la camisa blau cel volen ajuntar el 3de7 amb l’agulla, el 4de7 amb l’agulla i el 5de7, tres construccions que ja han descarregat aquest 2018.

 

Els d’Aitor Úbeda ja porten el 5de7 (1 descarregat), el 3de7 amb l’agulla (4 descarregats + 1 intent), el 4de7 amb l’agulla (2 descarregats + 1 intent+ 1 intent desmuntat), el 3de7 (9 descarregats) i el 4de7 (4 descarregats + 2 intents desmuntats). Un bon bagatge quan encara queda molta temporada per endavant.