Tots Sants amb objectius pendents

Cap de les quatre colles participants ha sortit de la diada vilafranquina amb els deures assolits

Ni de bon tros, es pot qualificar la diada de Tots Sants 2018 d’extraordinària. Les previsions de les agrupacions participants eren ambicioses. Al final, però, totes s’han deixat pel camí més de la meitat de les fites. A la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès, també s’ha fet evident que qualsevol castell, per molt que el tinguis ben preparat, té la garantia de l’èxit. 

Els Castellers de Vilafranca han estat molt lluny de completar la millor actuació de la història dels castells formada pel 3de10 amb folre i manilles i els dos castells nets. Als Xiquets de Tarragona els ha faltat coratge per repetir la tripleta màgica del Concurs de Castells. Els Capgrossos de Mataró, que han tornat a assolir la torre de 9 emmanillada, han vist com se’ls trencava la bona línia amb la caiguda del 5de9 folrat. I per últim, els Castellers de Sants, marcats per les ensopegades de les últimes diades, s’han vist obligats a aparcar els grans castells.

Els Verds ensopeguen amb la torre de 8 neta

Els Castellers de Vilafranca volien el Tots Sants de somni. Els de Toni Bach s’havien proposat completar la millor actuació mai vista al món casteller. Les coses han començat molt bé pels penedesencs amb el quart 3de10 de la temporada. Seguidament, han fallat amb la torre de 8, que els ha caigut per quarts en el moment que l’enxaneta estava a punt de fer la primera passa.

L’errada amb la torre neta ha trencat el programa dels vilafranquins. Han redreçat Tots Sants descarregant la dotzena torre de 9 emmanillada del curs. Seguidament, han provat sort amb el 5de9 folrat, que ja havien completat enguany a la festa major de Vilanova. La supercatedral ha pujat molt remenada i la canalla, que no ho veia clar, ha desistit a continuar pujant quan els dosos s’estaven col·locant. En el moment que baixaven els més petits, els quarts de la banda del dos no han pogut més i el castell ha acabat cedint.

Molt tocats per la caiguda del cinc, els verds han descarregat un 4de9 amb folre bellugadís i han acabat l’última diada de l’any amb el pilar de 6. Amb aquesta actuació, Vilafranca posa punt final a una temporada complicada, sobretot, amb problemes de canalla. Tot i aquests contratemps, han anat a totes les places a donar el màxim que han pogut. I també han estat l’única colla que ha descarregat el castell de deu pisos.

Xiquets es queden sense la segona tripleta màgica

La visita dels Xiquets de Tarragona a Vilafranca no ha estat com la colla hauria volgut. Els ratllats han sortit valents i s’han apuntat un bon 3de9 folrat de sortida. A la segona ronda, com dissabte passat, han desmuntat el 7de8 amb dosos posats. Seguidament, també han fet un intent desmuntat de 4de9 folrat amb aixecador col·locat, que estava molt tendre de dalt.

La colla tarragonina ha hagut d’anar a la quarta i cinquena ronda on ha plantat el 5de8 i el 4de8. Tot i no poder assolir el 7de8 i el 4de9, els matalassers han acabat el més bé que han pogut la temporada. Diumenge, a la festa major d’Altafulla, que la seva última aparició del curs, encararan una diada més plàcida per acabar el 2018 sense ensurts.

Somriure a mitges dels Capgrossos

Els Capgrossos de Mataró es presentaven a Tots Sants amb ganes de repetir l’actuació del Concurs de Castells, però amb el handicap de no comptar amb la massa social suficient per afrontar aquestes estructures. Han començat amb un 3de9 amb folre molt estable. I a la segona ronda, han descarregat la tercera torre de 9 amb folre i manilles de l’any, que s’ha hagut de treballar una mica a quarts a la baixada.

A partir de la tercera ronda, els maresmencs han vist com l’eufòria se’ls desinflava. Han provat el 5de9 amb folre, que ha pujat molt rebregat, i els ha cedit per terços de la part del dos en el moment que els aixecadors, que han renunciat a continuar pujant, tiraven avall. La caiguda de la supercatedral, ha fet que s’acomiadessin amb un 4de8 i sense cap espadat de mèrit a la ronda de pilars.

Les baixes castiguen a Sants

Les caigudes del Concurs de Castells i la seva diada han perjudicat als Castellers de Sants, els quals s’han presentat a Vilafranca amb un programa molt per sota del seu nivell. Els de la camisa grisa han hagut de fer un pas enrere. Han descarregat el 3de8, el 4de8 i el 7de7.

De cara al futur, els de Pere Camprovin esperen arribar a la diada dels Minyons de Terrassa del pròxim 18 de novembre amb l’objectiu de recuperar alguna de les nombroses baixes que tenen per plantejar-se un castell bàsic de nou pisos.


Comentaris