Última sortida dels Xiquets de Reus abans del Mercadal

Els de la camisa avellana van enlairar castells bàsics de vuit davant del Santuari de Misericòrdia
4de8 descarregat dels Xiquets de Reus davant del Santuari de Misericòrdia | 3 Rondes

Els Xiquets de Reus comencen a comptar el compte enrere de cara a la diada del Mercadal del pròxim dissabte 5 d’octubre. La darrera aparició en públic a les places la van fer aquest dimecres 25 de setembre coincidint amb la celebració del dia de la Mare de Déu de Misericòrdia.

 

Com és tradicional, els de la camisa avellana van actuar pels volts de les set de la tarda a la plaça del Santuari. Va ser una diada de rodatge amb l’objectiu de rodar les construccions que poden pujar un pis més de cara la cita del Mercadal.

 

La colla que dirigeixen Edu Valls i Maria Alegret van començar la diada descarregant el 3de8. A continuació, també van completar el 4de8. A la tercera ronda, van haver desmuntar el 5de7, estructura que sí que després van assolir en repetició. Es van acomiadar amb dos pilars de 5.

 

Assaig especial a plaça

Un cop passada la festa major de Misericòrdia, els Xiquets de Reus els resten quatre assajos abans de la diada del Mercadal. A banda de les convocatòries habituals de dimarts i divendres, la colla de la capital del Baix Camp ha convocat un assaig especial obert a la mateixa plaça del Mercadal on s’esperen proves destacades dels castells que volen portar el 5 d’octubre.

 

D’altra banda, aquest dijous, a partir de les set de la tarda, al saló de plens de l’Ajuntament de Reus, tindrà lloc el sorteig d’ordre d’actuació del Mercadal amb la participació de les colles participants. A banda dels Xiquets de Reus, també hi haurà representació dels Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Capgrossos de Mataró.

 

Com es presenten els Xiquets de Reus al Mercadal?

Els Xiquets de Reus estan tenint una bona temporada 2019. Fins al moment, han fet el 3de9 amb folre (2 descarregats), el 5de8 (2 descarregats +1 carregat), el 2de8 amb folre (6 descarregats + 2 intents desmuntats), el 3de8 (11 descarregats), el 4de8 (8 descarregats + 5 intents desmuntats) i el 2de7 (5 descarregats + 1 intent) com a millors construccions.