La Vella completa el 2de8 net a la Diada Nacional

Per la seva banda, la Joves assoleix la tripleta màgica

La plaça del Blat de Valls ha viscut aquest dilluns l’actuació castellera de la vigília de la Diada Nacional amb la participació de les dues colles vallenques. Ambdues, amb plans diferents, han començat el tram decisiu de la temporada  que tindrà el seu màxim exponent al Concurs de Castells del pròxim 7 d’octubre.

La Vella segueix dalt de tot

En un primer moment, la Colla Vella dels Xiquets de Valls es podria haver plantejat tranquil·la l’actuació del 10 de setembre. Tot i això, la bona dinàmica d’assaig ha fet que els del Portal Nou se la marquessin en vermell al calendari.

Els de la camisa rosada han començat la jornada vespertina descarregant el tercer 2de8 net de la seva història. Un castell, que se’ls ha tendit a girar-se,i l’han hagut de defensar molt a terços i a quarts.

A la segona ronda, han completat el 4de9 amb folre i pilar. Ha estat un castell molt mogut, sobretot al nucli, i que ha fet que el quatre perdés les mides. Se’ls ha tancat pels pisos alts, però quan el pilar ha quedat sol damunt del folre s’ha pogut controlar.

Per acabar les tres rondes de castells, la Vella ha deixat a mitges el 9de8. L’estructura  tremolava per totes bandes i ha acabat cedint pel dos de l’Ajuntament en el moment que començava la baixada.

Tot i la caiguda del 9, els d’Albert Martínez han rubricat la vigília de la Diada Nacional descarregant el pilar de 7 amb folre a la ronda de pilars.

Tripleta màgica de la Joves

A diferència de la temporada passada, la Colla Joves Xiquets de Valls ha buscat tranquil·litat i rodatge amb vista a les estructures previstes a la jornada de diumenge del Concurs de Castells de Tarragona. 

Els del carrer d’en Gassó han començat l’actuació vallenca descarregant un 3de9 amb folre nerviós, però que ha sabut mantenir les mides durant tota l’execució.

A la segona ronda, han completat el segon 4de9 amb folre de l’any, que ha tingut solvència durant tota l’estona. Es tracta del primer cop aquest 2018 que els de la camisa vermella assoleixen els dos castells de la gamma bàsica de nou en una diada a Valls.

A la tercera ronda, la Joves ha fet un intent desmuntat de 5de8. L’han tirat avall amb aixecador col·locat perquè l’enxaneta s’ha fet enrere. Seguidament, hi han tornat amb alguns canvis a l’alineació i se l’han pogut anotar.