La Vella regala el 9de8 als Habitatges

Els del Portal Nou completen aquest castell de gamma extra al 50è aniversari del barri vallenc
9de8 de la Colla Vella dels Xiquets de Valls al barri dels Habitatges | Colla Vella dels Xiquets de Valls

La Vella continua sense tenir aturador. Aquest dissabte, els de la camisa rosada han tornat a oferir una gran demostració d’autoritat castellera, que només s’ha vist deslluïda per l’intent desmuntat de 4de9 amb folre de la tercera ronda. Ho han fet al barri que porta el seu nom, que enguany celebra el seu cinquantè aniversari.

La Vella passeja el 9

Per segona setmana consecutiva, la Colla Vella ha portat el 9de8 a plaça. Ha arribat a la segona ronda. Es tracta del tercer que descarreguen aquesta temporada i novament ha presentat diferents canvis a l’alineació. A diferència dels aconseguits a Completes i Altafulla, el dels Habitatges s’ha hagut de treballar més pels pisos alts i lluitar a quarts del tres central, que s’han un obert una mica. Tot i això, els del Portal Nou han aconseguit portar el primer gamma extra al seu barri.

 

Abans del 9de8, els rosats havien descarregat un 3de9 amb folre, que també presentava algunes modificacions. A la tercera ronda, s’han encallat amb un 4de9 amb folre. El castell no s’ha lligat correctament i ha tingut tremolí des de bon començament. En el moment que entraven dosos, la tècnica ha ordenat que el tiressin avall. A la repetició, han plantat un 4de8 amb el pilar sense aparents problemes.

 

Per acabar una bona actuació, els d’Albert Martínez han descarregat l’espadat de 6 a la ronda de pilars i s’han refet de la caiguda anecdòtica d’aquesta estructura de diumenge passat a Altafulla.

 

Durant una cercavila prèvia pels carrers del barri, la Vella també ha bastit diferents construccions de la gamma bàsica de set i diferents pilars per commemorar aquests cinquanta anys fent castells en aquest indret.

Lleida tanca el primer tram amb bon regust

Als Habitatges, els Castellers de Lleida han estat la colla convidada. Els de la camisa grana, que acomiadaven la primera meitat de la temporada, han ofert una actuació de màxims. Han començat amb una torre de 7 treballada per dalt. A la segona ronda, han plantat un 4de8, el tercer de la temporada, que no ha perdut gens les mides. Han finalitzat la diada amb un 4de7 amb l’agulla, que tampoc ha tingut complicacions.