Els Xiquets d’Alcover aturen definitivament la seva activitat

Els de la camisa verd oliva van anunciar la seva dissolució el passat divendres
Els Xiquets d'Alcover s'han desfet com a colla castellera | Xiquets d'Alcover

La colla castellera dels Xiquets d’Alcover ja ha passat a la història. La decisió de dissoldre la colla es va prendre aquest passat divendres en una assemblea extraordinària a les dependències de Ca Cosme. En la convocatòria només hi havia un punt a destacar: aprovar la dissolució de la colla com a entitat, tal com marquen els seus estatuts.

 

Un projecte de vuit anys

Els Xiquets d’Alcover van néixer fa vuit anys després de l’empenta d’un grup de persones que volien recuperar la tradició castellera que hi havia hagut anys abans. En els primers anys de funcionament tot anava correctament, però en les darreres temporades l’agrupació ha tingut un greu problema d’afluència de gent als assajos, que ha fet que no es poguessin plantejar construccions de sis.

 

A principis d’estiu, la junta de la colla va anunciar que aturava momentàniament les sortides a l’espera de poder arrossegar més camises amb l’objectiu de salvar el projecte. Tot i això, passat aquest termini, la formació alcoverenca en veure que no es reactivava la fal·lera s’ha decidit dissoldre.

 

Al llarg d’aquest temps, els de la camisa verd oliva han arribat a provar sense èxit el 3de7 en una ocasió. També han assolit el 2de6 (30 descarregats + 2 carregats+ 3 intents+ 8 intents desmuntats), el pilar de 5 (9 descarregats + 3 carregats+ 1 intent desmuntat), el 5de6 amb l’agulla (1 descarregat), el 5de6 (13 descarregats + 1 intent desmuntat), el 3de6 amb l’agulla (56 descarregats + 4 intents + 14 intents desmuntats) i el 4de6 amb l’agulla (11 descarregats + 2 intents desmuntats) com a millors castells.

 

La segona colla que desapareix a la vila

 

L’abril del 2009, els Xiquets de la Vila d’Alcover, fundats el 1984, van decidir dissoldre’s com a colla després de vint-i-cinc anys en actiu. Els motius d’aturar l’activitat van ser la desafecció que hi havia a la vila per fer castells i la manca de trobar efectius.

 

La formació, que no tenia res a veure amb els Xiquets d’Alcover i vestia de grana, va tenir una època gloriosa durant la primera meitat dels anys noranta. Entre fites importants, van aconseguir carregar el 4de8 a Vila-rodona el novembre del 1994 i coronar el 2de7 a la festa major de 1997.