Els Xiquets d’Alcover aturen la seva activitat per manca d’efectius

La colla alcoverenca mantindrà només la diada de festa major del mes d’octubre
Els Xiquets d'Alcover han aturat la seva activitat | Xiquets d'Alcover

Els Xiquets d’Alcover han decidit aturar temporalment la seva activitat a causa de la reducció de membres que ha patit la colla, segons publica el diari digital ElMonCasteller.cat. De fet, els de la camisa verd oliva han decidit suspendre tot el calendari d’actuacions, excepte la diada de festa major, prevista pel mes d’octubre.

 

L’objectiu de la colla alcoverenca és captar nous integrants per revertir la situació en un futur. ElMónCasteller.cat també informa que els Xiquets d’Alcover, nascuts el 2012, han pres aquesta decisió perquè consideren que aquest curs no tenen suficients castellers als assajos.

 

La festa major, única diada

Només mantindran la diada de festa major de Sant Pròsper i Santa Úrsula (20 d’octubre) que comptarà amb la participació dels Xiquets de Reus i la Colla Joves Xiquets de Valls. Fins llavors, hauran fet assajos de manera esporàdica. A més, també preveuen organitzar tallers per captar nous membres, sobretot de canalla, i poder tornar a tenir una activitat plena.

 

Un 2018 complicat per la colla

La temporada 2018 va ser difícil pels Xiquets d’Alcover. La manca de castellers va deixar la colla tocada i amb un futur gens definit. Tot i això, el 2019 va començar amb relleu a la tècnica. Eloi Altès, cap de colla del curs passat, va ser rellevat per Miguel Cortés, que es va marcar l’objectiu de mantenir la formació a la categoria de sis.

 

Per la seva banda, la presidència està encapçalada per Joan de Lucas. L’àrea administrativa també pretén créixer en nombre de camises per mantenir viu el projecte al poble i incrementar l’activitat social. Per això, seran molt importants els tallers que s’organitzin per formar gent nova.

 

En el global de l’any passat, els de la camisa verd oliva només van ser capaços de completar castells de sis pisos. Les xifres van baixar en picat respecte el 2017. Van assolir el pilar de 5 (4 descarregats), el 2de6 ( 4 descarregats), el 5de6 (1 descarregat), el 3de6 amb l’agulla (6 descarregats), el 3de6 (11 descarregats) i el 4de6 (11 descarregats).