Els Xiquets de Cambrils completen el 4de7

Els de la camisa grana només l’havien carregat l’any 2015 en dues ocasions

El projecte de refundació de colla castellera pròpia a Cambrils iniciat el 2013 continua subsistint. La colla d’aquesta localitat del Baix Camp, a falta de la festivitat de la Immaculada prevista pel 8 de desembre, ha acabat el 2018 amb sis castells bàsics de set descarregats i un domini absolut amb el 2de6. També acaben l’any sense cap caiguda.

Els cambrilencs han superat les estadístiques del 2017. També han aconseguit incorporar el 4de7 en el seu ventall, que només havien carregat el 2015. L’any passat, que també van acabar sense caigudes, es van anotar el 3de7 (2 descarregats), el 2de6 (15 descarregats), el 5de6 (6 descarregats), el 4de6 amb l’agulla (1 descarregat), el 3de6 amb l’agulla (9 descarregats), el 3de6 (15 descarregats) i el 4de6 (7 descarregats).

De cara a la temporada que ve, els Xiquets de Cambrils haurien de seguir una línia ascendent. A més de consolidar les estructures bàsiques de set, també poden començar a pensar en la gamma alta de set. Els pròxims passos per créixer haurien de ser el 5de7 i els dos castells amb el pilar al mig.

Sant Pere veu l’estrena del 3de7

L’1 de juliol, coincidint amb la setmana de Sant Pere, els Xiquets de Cambrils van organitzar una actuació al costat de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Aquell diumenge al migdia, a banda de veure castell de nou pisos per part dels de la camisa lila, la colla local va portar a plaça el primer castell de set de l’any en forma de tres.  Van acompanyar l’estrena del 2de6 i el 4de6 amb l’agulla.

Consolidació per la festa major

Per la festa major de la Mare de Déu del Camí, els Xiquets de Cambrils van refermar els seus galons de set pisos amb el 2de6, el 3de7 i el 5de6. La jornada també es va veure animada per uns Xiquets de Reus que van aconseguir carregar el primer 3de9 amb folre de la temporada i la progressió ascendent dels Bous de la Bisbal del Penedès.

La cirereta es completa a la Trobada de Colles del Sud

Cambrils va acollir el passat 3 de novembre la cinquena edició de la trobada de colles del Sud. Es tractava de l’últim compromís important per la colla i es va aprofitar per treure de l’armari el 4de7, construcció que encara no havien aconseguit descarregar en la seva refundació. A banda de l’estrena del quatre, van tornar a descarregar el 3de7 i el 5de6.

Estadístiques de la temporada (A partir del 4de6 amb l’agulla)

3de7 5d

4de7 1d

Pde5 5d

2de6 15d

3de6ps 1d

5de6 3d

4de6a 2d