Els Xiquets de Reus anul·len la diada de final de temporada

Els de la camisa avellana han pres la decisió per facilitar als seus castellers l'assistència a la manifestació de Barcelona
Els Xiquets de Reus no celebraran la diada de final de temporada prevista per aquest dissabte | Laia Solanellas

La diada dels Xiquets de Reus, prevista per dissabte a la tarda, a la plaça del Mercadal, ha quedat suspesa. La formació de la capital del Baix Camp juntament amb els Castellers de Terrassa, els Xiquets de Cambrils i els Castellers d’Altafulla han acordat per unanimitat no celebrar-la perquè els seus membres puguin prendre part en la manifestació que es convocarà a la mateixa hora a Barcelona.

 

Els reusencs i les tres colles convidades de forma consensuada han acordat també suspendre tots els actes festius. Els de la camisa avellana creuen que, després dels successos d’aquests darrers anys i més recentment i accelerats a inici de la setmana passada fruit d’una sentència injusta i desmesurada contra uns líders democràtics i socials, l’actuació i totes les activitats posteriors són incompatibles amb la situació que es troba immers el país.

 

A més, les quatre colles també destaquen que a la mateixa hora a Barcelona se celebrarà una manifestació unitària que altera el dia a dia, encara més, i també tota la dinàmica del món casteller. L’anul·lació de la diada dóna per finalitzada la temporada 2019 d’assajos i sortides dels Xiquets de Reus.

 

Alteracions en algunes actuacions

La manifestació que s’ha convocat dissabte a la tarda a Barcelona ha fet canviar de dia i hora bona part de les actuacions previstes per facilitar que tots els castellers i castelleres que ho vulguin puguin prendre part en les mobilitzacions.

 

La diada dels Moixiganguers d’Igualada es farà diumenge, a dos quarts de sis de la tarda, a la plaça Pius XII. Aquesta jornada comptarà amb la participació dels Xiquets de Tarragona, colla que tindrà la darrera aparició abans de la diada vilafranquina de Tots Sants del pròxim 1 de novembre. A la capital de l’Anoia, també hi acudiran els Bordegassos de Vilanova.

 

A Sitges, la diada de la Colla Jove també es farà diumenge, a partir de les sis de la tarda, al Cap de la Vila. L’atractiu de l’actuació serà veure quines fites es plantegen els Castellers de Vilafranca, formació que es trobarà pocs dies abans de la diada de Tots Sants. La diada sitgetana, a més de la colla local i els verds, també comptarà amb la participació dels Xicots de Vilafranca i els Castellers de Lleida.