GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els Xiquets de Reus participen en els actes centrals de Sant Pere

Seran presents a Completes i el dia de patró
Els Xiquets participaran en els actes centrals de la festa major de Sant Pere | Àngel Ullate

Després de la gran actuació del passat 22 de juny, els Xiquets de Reus es tornaran a enfaixar divendres i dissabte per celebrar amb esplendor els dies destacats de la festa major de la capital del Baix Camp. Tot i ser dues actuacions en solitari, des de fa anys, els de la camisa avellana hi fan una aposta de màxims.

 

Actuació de Completes

Divendres, a partir de les vuit del vespre, la colla reusenca enlairarà castells i pilars a la plaça del Mercadal abans de procedir a acompanyar el seguici festiu i la corporació municipals a les solemnes Completes que se celebraran a la Prioral de Sant. Habitualment, els de la camisa avellana, acostumen a bastir construccions de set pisos en aquesta actuació

 

Un cop finalitzades les Completes, els Xiquets de Reus faran el tradicional pilar de 4 caminant des de la Prioral fins a la plaça del Mercadal. Es tracta d’un dels moments emotius de Sant Pere i que clou amb l’encesa de la segona de les quatre tronades que hi ha a la festa major.

 

Castells al migdia de Sant Pere

Dissabte, a la una del migdia, a la mateixa plaça del Mercadal, un cop acabi la tanda de lluïment del seguici festiu, els Xiquets de Reus faran una actuació en solitari amb tres castells i pilar amb motiu del dia del patró. En les darreres temporades, tot i ser sols a plaça, els de la camisa avellana han portat construccions importants en aquesta cita.

 

S’haurà d’estar atent per si la colla que dirigeix Edu Valls i Maria Alegret aposten per castells superiors al 3de8. De moment, l’agrupació de la capital del Baix Camp ja ha estat capaç de descarregar el 2de8 amb folre i el 3de9 amb folre en aquest començament de curs.

 

Processó a la tarda

Per cloure la participació dels Xiquets de Reus a la festa major de Sant Pere, el 29 de juny a la tarda participaran en la processó que recorrerà els carrers del centre de Reus. A la processó, la colla reusenca acostuma a fer castells menors amb persones que normalment no pugen. També és un bon moment per celebrar els èxits que s’han produït en les dues actuacions de festa major.