Els Xiquets de Reus participen en els actes centrals de Sant Pere

Seran presents a Completes i el dia de patró
Els Xiquets participaran en els actes centrals de la festa major de Sant Pere | Àngel Ullate

Després de la gran actuació del passat 22 de juny, els Xiquets de Reus es tornaran a enfaixar divendres i dissabte per celebrar amb esplendor els dies destacats de la festa major de la capital del Baix Camp. Tot i ser dues actuacions en solitari, des de fa anys, els de la camisa avellana hi fan una aposta de màxims.

Actuació de Completes

Divendres, a partir de les vuit del vespre, la colla reusenca enlairarà castells i pilars a la plaça del Mercadal abans de procedir a acompanyar el seguici festiu i la corporació municipals a les solemnes Completes que se celebraran a la Prioral de Sant. Habitualment, els de la camisa avellana, acostumen a bastir construccions de set pisos en aquesta actuació

Un cop finalitzades les Completes, els Xiquets de Reus faran el tradicional pilar de 4 caminant des de la Prioral fins a la plaça del Mercadal. Es tracta d’un dels moments emotius de Sant Pere i que clou amb l’encesa de la segona de les quatre tronades que hi ha a la festa major.

Castells al migdia de Sant Pere

Dissabte, a la una del migdia, a la mateixa plaça del Mercadal, un cop acabi la tanda de lluïment del seguici festiu, els Xiquets de Reus faran una actuació en solitari amb tres castells i pilar amb motiu del dia del patró. En les darreres temporades, tot i ser sols a plaça, els de la camisa avellana han portat construccions importants en aquesta cita.

S’haurà d’estar atent per si la colla que dirigeix Edu Valls i Maria Alegret aposten per castells superiors al 3de8. De moment, l’agrupació de la capital del Baix Camp ja ha estat capaç de descarregar el 2de8 amb folre i el 3de9 amb folre en aquest començament de curs.

Processó a la tarda

Per cloure la participació dels Xiquets de Reus a la festa major de Sant Pere, el 29 de juny a la tarda participaran en la processó que recorrerà els carrers del centre de Reus. A la processó, la colla reusenca acostuma a fer castells menors amb persones que normalment no pugen. També és un bon moment per celebrar els èxits que s’han produït en les dues actuacions de festa major.

"Altres actuacions castelleres del cap de setmana de Sant Joan" "La Jove de Tarragona s’anota la tripleta màgica per Sant Joan"