Els Xiquets de Reus preparen un Sant Pere de màxims

Els Xiquets de Reus es marquen una actuació ambiciosa per Sant Pere | Laia Solanellas

Dissabte, a partir de les sis de la tarda, la plaça del Mercadal de Reus pot viure una pletòrica diada de Sant Pere. Hi participaran els Xiquets de Reus, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Castellers de la Vila de Gràcia. Les previsions, en el cas que surtin bé els darrers assajos de divendres, poden de ser ambicioses per part de les tres agrupacions que s’hi donen cita.

 

Un Sant Pere de 9 avellana?

Els Xiquets de Reus han començat el 2019 amb molta embranzida. De moment, ja han sovintejat més d’una vegada la tripleta de vuit pisos. Tornar a ajuntar el 2de8 amb folre, el 3de8 i el 4de8 hauria de ser l’objectiu de Sant Pere. Tot i això, la colla treballarà el 3de9 amb folre i el 5de8 fins a última hora per tenir-los a punt per dissabte.

 

A banda de dissabte, els de la camisa avellana també tenen dissabte 29 de juny, dia del patró, a partir de la una del migdia, una actuació en solitari a la plaça del Mercadal en què de ben segur també miraran d’oferir-hi les millors estructures possibles.

 

Una Jove en clau de Sant Joan

La Colla Jove Xiquets de Tarragona visitarà la capital del Baix Camp a dos dies de la diada de Sant Joan a la plaça de la Font. A falta dels últims assajos, la formació que dirigeix Gorka Bertran es marca la fita de mantenir el nivell que van oferir dissabte passat a Barcelona amb motiu del 20è aniversari dels Castellers del Poble Sec.

 

Els liles ja han completat el 5de8 en quatre ocasions. També han descarregat el 3de9 amb folre i el 4de8 amb el pilar. En el cas que no puguin fer un pas més a Reus, a la diada de Sant Joan de dilluns es podrien reservar l’estrena del 4de9 amb folre i el pilar de 6. Les proves d’assaig decidiran el rumb que seguiran.

 

Gràcia busca la consolidació

Els Castellers de la Vila de Gràcia sempre han ofert bones actuacions a la plaça del Mercadal. Enguany no serà una excepció, tot i que es troben en un moment de transició. Tot i això, a falta dels últims assajos, els de la camisa blau marí buscaran, com a mínim, enlairar un castell bàsic de vuit a la capital del Baix Camp.